Autoři Marvel's Avengers jsou kritizováni za prodej XP boosterů po předchozím ztížení levelování
i Zdroj: Hrej.cz
Marvel's Avengers Novinka Autoři Marvel's Avengers jsou kritizováni za prodej XP boosterů po předchozím ztížení levelování

Autoři Marvel's Avengers jsou kritizováni za prodej XP boosterů po předchozím ztížení levelování

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 10. 2021 08:15 1

Ačkoliv Marvel's Avengers ustoupili z našeho hledáčku už před drahnou dobou, mýtičtí hrdinové Země znovu prokazují, že oheň na střeše dokáží úspěšně vyvolat. Jak se totiž ukazuje, studio Crystal Dynamics potichu ustoupilo ze svého staršího slibu o placeném obsahu, a namísto výlučně kosmetických doplňků začali v herním obchodě nabízet i prostředek pro urychlení levelování.

Reklama

  • Crystal Dynamics, potažmo i Square Enix, čelí kritice za Marvel's Avengers
  • Ve hře se začali objevovat jednorázové XP boostery za skutečné peníze
  • Dřívější příslib nicméně hovořil pouze o prodeji kosmetických předmětů

Nabídka XP boosterů byla do Marvel's Avengers přidána po jejich čerstvém zařazení do katalogu Xbox Game Pass, kam se hra uchýlila po dlouhodobém propadu čísel hráčů. Systém fungování těchto urychlovačů není v základu odlišný od dalších her. Za menší poplatek si můžete koupit dočasnou, jednorázovou výhodu, která vám umožní snazší růst užívaných hrdinů, byť se tak stane pochopitelně výměnou za odlehčení vaší peněženky. 

Rozhořčení toho mála hráčů, kteří ve hře ještě zbývají, a jehož rozsah lze zjistit například navštívením Redditu, začíná nabývat jasnějších kontur u výroku ředitele Crystal Dynamics Scota Amose. Krátce před vydáním se totiž Amos nechal slyšet, že Marvel's Avengers nenabídnou za poplatek hratelnost měnící obsah, nýbrž estetické předměty pro vizuální odlišení hrdinů. Částečná předzvěst, že by se dříve zmíněná politika bez mohla začít měnit, došla k našim uším už v březnu, kdy tvůrci uměle ztížili zisk úrovní s vysvětlením, že hráči mohli být předešle přehlceni přemírou nového obsahu. Je zajímavé, že při zaplacení skučenými penězi už zahlcení zřejmě nehrozí.

Autoři Marvel's Avengers jsou kritizováni za prodej XP boosterů po předchozím ztížení levelování
i Zdroj: Hrej.cz

Přestože se množství hráčů se začleněním XP boosterů přiklání k pejorativnímu označení „pay-to-win“, je dobré připomenout, že Marvel' Avengers nenabízí žádnou formu kompetitivního multiplayer. Hovořit o vzájemném zvýhodnění hráčů nemá proto valného smyslu, což ostatně podporují i někteří diskutéři na Steamu. Je ovšem otázkou, jakým směrem se bude hra ubírat nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama