Autoři Dying Light 2 odpověděli na palčivé otázky. Na milostné románky můžete zapomenout
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Dying Light 2 odpověděli na palčivé otázky. Na milostné románky můžete zapomenout

Autoři Dying Light 2 odpověděli na palčivé otázky. Na milostné románky můžete zapomenout

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 5. 2021 13:45

Vývojáři z Techlandu přislíbili, že budou se svými fanoušky mnohem více komunikovat. Znovu se tedy hlásí skrze video, v němž zodpovídají palčivé otázky, které hráčům nedávají spát.

Reklama

  • Autoři se přihlásili v dalším videu
  • Hráči navštíví laboratoře organizace GRE
  • Rozhodnutí hráče ovlivní osobnost hlavní postavy
  • Hra nenabídne možnost navazovat vztahy

Ve videu se objevil Tymon Smektala, hlavní game designér, na některé otázky odpověděla také producentka Julia Szynkaruk. Jeden z dotazů mířil na propojení s původní hrou a vyvrcholení celého příběhu. „Dění v Dying Light 2 a události, které k němu vedly, jsou velmi silně propojeny s tím, co se stalo v původní hře,“ prohlásil Smektala. Szynkaruk dodala, že se příběh odehrává několik let po událostech jedničky, přičemž zmínila postavu Kyla Crana a jeho činy, které ovlivnily dění ve dvojce.

Producentka následně zmínila organizaci Global Relief Effort, na níž budou hráči narážet na každém kroku. „GRE je obří organizace, na mapě zanechala mnoho stop. Šlo o zámožnou a vlivnou organizaci, jen si představte, co všechno můžete najít, když budete sledovat zmíněné stopy.“ Smektala dodal, že GRE sehrála zásadní roli během výstavby světa. Hráči budou nacházet sběratelské předměty, poznámky a vzkazy, z nichž mohou vydedukovat, co se s organizací stalo. „Do otevřeného světa budou zasazeny aktivity postavené okolo průzkumu opuštěných GRE laboratoří a karanténních oblastí, takže jestli se zajímáte o příběh spojený s GRE, čeká na vás mnoho míst, kde se o ní můžete dozvědět více.“

Krom příběhu bude možné ovlivňovat také osobnost protagonisty Aidena. Jde sice o postavu s jasně definovaným motivem, náladou a dalšími charakteristikami, což ovlivňuje jeho chování. Zároveň ale stále hledá vlastní identitu. Na hráče čekají klíčová rozhodnutí, která mohou osobnost Aidena ovlivnit. „Aiden může být více sobecký, nebo se může více soustředit na kolektiv a potřeby druhých. A to je myslím ta nejdůležitější věc, o jaké rozhodnete v souvislosti s postavou.“

Autoři také vysvětlili, že se snažili do hry zakomponovat silné vazby mezi postavami, Dying Light 2 nicméně nenabídne milostné románky. Jak zmínil přímo Smektala, něco takového zkrátka nebylo jejich cílem. 

Stále platí, že by se hra měla objevit během letošního roku, ani nedále nicméně není známo konkrétní datum.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama