Autoři Control spolupracují s Epic Games na dvou projektech. V Remedy nyní pracuje skoro 300 lidí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Control spolupracují s Epic Games na dvou projektech. V Remedy nyní pracuje skoro 300 lidí

Autoři Control spolupracují s Epic Games na dvou projektech. V Remedy nyní pracuje skoro 300 lidí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 5. 2021 11:00

Zdá se, že mají vývojáři ze studia Remedy Entertainment pořádně napilno. Vyplývá to z reportu za poslední čtvrtletí, v němž jsou zmíněny projekty, na kterých autoři Control momentálně pracují.

Reklama

  • Studio Remedy potvrdilo, že se spolupráce s Epic Games vztahuje na dva projekty
  • Vývoj free-to-play kooperace Vanguard pokračuje v dobrém tempu
  • Ve studiu nyní pracuje 281 lidí

Ve zprávě jsou zmíněny dva tituly, na nichž studio pracuje se společností Epic Games, mělo by jít o AAA multiplatformní hru a jeden menší projekt. K tomu se připravuje free-to-play počin s kódovým označením Vanguard, zapomenout nesmíme ani na singleplayerovou kampaň pro střílečku CrossfireX.

Tero Virtala, výkonný ředitel Remedy, prohlásil, že menší projekt vznikající ve spolupráci s Epic Games je již nějakou dobu v plné produkci, do této fáze by měl brzy přejít i výše zmíněný AAA titul. Na dobré cestě je i Vanguard. „U naší free-to-play kooperační hry jsme si již definovali mnoho základních elementů, vývoj pokračuje v dobrém tempu, probíhají interní playtesty. Brzy odstartujeme další fázi uzavřeného externího testování.“

Zatím bohužel nedošlo k potvrzení, že je jedním z projektů Alan Wake 2. Studio v roce 2019 získalo práva na značku, která do té doby vlastnil Microsoft. Epic Games podle všeho platí veškeré náklady na vývoj, za což obdrží 50 % ze všech tržeb. Studio si zároveň ponechává práva na značku, Epic navíc údajně vůbec nezasahuje do kreativního procesu, což tvůtcům zřejmě vyhovuje.

V minulých letech se v Remedy pracovalo vždy pouze na jednom projektu. Úspěch Control a finanční možnosti vyplývající z partnerství s Epic Games nicméně rozšiřují možnosti studia, které se nyní pomalu rozrůstá. Ke konci března čítalo 281 zaměstnanců, přičemž se stále snaží nalákat nové talenty.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama