Autora Vampire Survivors překvapila popularita hry. Dodnes neví, co jí způsobilo
i Zdroj: Poncle
Novinka Autora Vampire Survivors překvapila popularita hry. Dodnes neví, co jí způsobilo

Autora Vampire Survivors překvapila popularita hry. Dodnes neví, co jí způsobilo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 1. 2023 12:44

Jedním z největších nezávislých překvapení loňského roku je roguelite řežba Vampire Survivors. Nenápadný indie hit od vydání v předběžném přístupu na konci roku 2021 rostl, a postupně se stal jednou z nejoblíbenějších her komunity. Její autor Luca Galante v rozhovoru pro IGN připustil, že ho úspěch hry překvapil, a vlastně moc neví, co za ním stojí.

Reklama

  • Autor Vampire Survivors pro IGN přiznal, že ho šokoval zájem hráčů
  • Nesnáší DLC, proto chtěl v prvním DLC nabídnout co nejzajímavější obsah za co nejméně peněz

Na Steamu už Vampire Survivors ohodnotilo 165 tisíc hráčů, a absolutní většina z nich je se hrou nadmíru spokojená. Z titulu se tak stal jeden z nejpopulárnějších a nejlépe hodnocených platformy, a dostávalo se mu i ocenění v různých výročních cenách. Dočkal se i nominace pro poslední ročník The Game Awards 2022, kde nakonec v kategorii nezávislých debutů zvítězilo kočičí Stray.

Galante tvrdí, že neví, proč hra tak uspěla, poděkoval ale komunitním manažerům, kteří podle něj odvedli naprosto fantastickou práci a hru dále rozšiřovali mezi fanoušky, se kterými drželi velmi otevřený a informovaný vztah. Hře také mělo pomoct, že se skvěle hodila pro Steam Deck, kde si našla spoustu fanoušků.

Titul nedávno dostal první větší DLC Legacy of the Moonspell. Galante velmi sympaticky uvedl, že nemá DLC příliš v lásce. Spojuje si je totiž se snahou vytěžit z hráčů co nejvíce peněz. Rozhodl se proto nabídnout co nejvíce obsahu za co nejméně peněz. Na druhou stranu ale nechtěl okomentovat, zda se hra v blízké budoucnosti podívá i na konzole PlayStation a Switch. Zatím je dostupná jen na počítačích a Xboxech.

Úsměvný fakt na závěr - hra i přes svůj název vůbec neobsahuje upíry. A podle odpovědi autora se jich zřejmě nikdy nedočkáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama