Autor Stardew Valley představil nový projekt, v Haunted Chocolatier budeme vyrábět čokoládu
i Zdroj: Hrej.cz
Haunted Chocolatier Novinka Autor Stardew Valley představil nový projekt, v Haunted Chocolatier budeme vyrábět čokoládu

Autor Stardew Valley představil nový projekt, v Haunted Chocolatier budeme vyrábět čokoládu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 10. 2021 10:29

Nezávislý vývojář Eric “ConcernedApe” Barone se proslavil především svým farmářským hitem Stardew Valley, nyní ale představuje další další projekt. V Haunted Chocolatier se z farmy přesuneme na strašidelný zámek, kde žije hlavní hrdina - čokolatiér. Hratelnost by pak měla být, nepřekvapivě, postavena na výrobě čokolády z exotických surovin.

Reklama

  • Eric “ConcernedApe” Barone, autor Stardew Valley, představuje nový projekt
  • Haunted Chocolatier bude hráč připravovat čokoládu a zásobovat svůj obchod ve starém zámku
  • Důležitou roli bude hrát měsíc, duchové a nadpřirozeno
  • Hra se hodně podobá Stardew Valley, má však být více akčním RPG

Na první pohled hra výrazně připomíná Stardew Valley, a to jak stylizací, tak například animacemi postav nebo designem nepřátel. Sám autor navíc ve vydaném F.A.Q. tají, zda se novinka nebude odehrávat ve stejném světě, jako jeho původní hra.

Na druhou stranu otevřeně mluví o příbuzné hratelnosti. Haunted Chocolatier má být v určitých ohledech podobný, například se opakuje motiv “příchodu do vesnice”, kde se na začátku hry seznamujete s místními obyvateli a učíte se svému novému řemeslu. Vedle toho nemá chybět větší množství různých způsobů, jak ve hře postupovat (tedy po vzoru předchozího pěstování, rybaření, kutání v dole). Základní hratelnostní prvky by ale měly být výrazně odlišné. Barone zmiňuje, že je Haunted Chocolatier spíše akční RPG.

„Chci, aby hra byla pozitivní, povzbuzující a optimistická. Ale zatímco Stardew Valley v zásadě čerpalo energii ze slunce, Haunted Chocolatier čerpá energii z měsíce. Obě dvě jsou velmi důležité,“ popisuje titul.

Novinka zatím nemá datum vydání, Barone na ní pracuje zhruba rok. Primární platformou je PC, kde hra vyjde jako první, později by se ale měla dostat i na všechny ostatní (obzvlášť na Switchi bylo Stardew Valley perfektní záležitostí). Zajímavostí je, že celý titul opět ConcernedApe vyvíjí sám a sám hru i vydá. Pouze k portům na konzole a lokalizacím přizve posily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama