Australský McDonald’s chtěl rozdávat tematické ovladače PS5, zapomněl to však oznámit Sony. Šlo o chybu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Australský McDonald’s chtěl rozdávat tematické ovladače PS5, zapomněl to však oznámit Sony. Šlo o chybu

Australský McDonald’s chtěl rozdávat tematické ovladače PS5, zapomněl to však oznámit Sony. Šlo o chybu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2021 10:15

Velmi kuriózní nedorozumění mezi velkými společnostmi proběhlo minulý týden v Austrálii. Místní divize McDonald’s se totiž dle propagace na sociálních sítích rozhodla oslavit padesáté výročí provozu řetězce rychlého občerstvení na kontinentu a v rámci něj chtěla fanouškům rozdávat ovladače DualSense s velmi speciálními motivy. Z neznámého důvodu ale své plány nezkonzultoval s výrobcem konzole PlayStation 5 a Sony plány zatrhla. McDonald's následně oznámil, že materiály zveřejnil omylem a ovladače vůbec vzniknout neměly.

Reklama

  • McDonald's v Austrálii chtěl dle všeho potěšit fanoušky limitovanou edicí DualSense
  • Výrobce konzolí o tom ale nevěděl
  • Kvůli využití chráněných materiálů v propagaci plány zatrhl
  • Řetězec následně uvedl, že šlo o chybu mediálního oddělení a ovladače neměly vůbec vzniknout

Problémů je samozřejmě hned několik. Fastfoodový gigant používal v propagačních materiálech jak obrázky ovladače DualSense, tak i ochranné známky PlayStation 5. Bez oficiálního posvěcení z japonska takové kroky prostě projít nemohou. Firma na sociálních sítích lákala na to, že bude ovladače potisknuté hranolky a burgery rozesílat lokálním streamerům a především jejich fanouškům v rámci soutěží.

“Bohužel byl týden streamování McDonald’s odložen a neproběhne tuto neděli. Zatím nejsme schopni určit nový čas. Přineseme řadu skvělých cen včetně mikin k padesátému výročí a 50 odběrů pro každého streamera, který je může rozdat. Nový termín oznámíme v momentě, kdy jej budeme definitivně mít. Sony PlayStation neschválil použití jeho ovladače v propagačních materiálech spojených s navrhovaným týdnem streamování a my se omlouváme za jakékoliv potíže které jsme mohli způsobit. McDonald’s týden streamování byl odložen a ovladače Sony PlayStation nakonec nebudou součástí cen,” omluvil se řetězec fanouškům.

Webu IGN následně zaslal prohlášení, ve kterém chybu vysvětlil dopodrobna. K zveřejnění materiálů došlo omylem. Ovladače byly jen konceptem, který se ani nedostal do fáze plánů. Omylem se ale dostaly k mediálnímu oddělení, které jej využilo k propagaci padesátého výročí značky.

Ovladače s fantastickým (nebo maximálně nevkusným?) designem se tedy k hráčům nedostanou. Ani nevzniknou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama