Atrakce v parku Super Nintendo World čelí kritice kvůli přísnému omezení šířky pasu návštěvníka
i Zdroj: Universal Studios Hollywood / Oficiální snímek
Novinka Atrakce v parku Super Nintendo World čelí kritice kvůli přísnému omezení šířky pasu návštěvníka

Atrakce v parku Super Nintendo World čelí kritice kvůli přísnému omezení šířky pasu návštěvníka

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 2. 2023 08:37

Už za pár dní poprvé otevře své brány zábavní park Super Nintendo World v Universal Studios Hollywood v Los Angeles. V současnosti jej navštěvují první vybraní hosté, kteří by měli především poskytovat zpětnou vazbu. Reakce jsou veskrze pozitivní, jedna konkrétní atrakce ale opakovaně přitahuje kritiku. Americkým návštěvníkům se nelíbí, že má příliš přísný limit na šířku pasu.

Reklama

  • První testující si stěžují, že atrakce v Super Nintendo World omezuje šířku pasu návštěvníků
  • Limit je nižší, než průměrný rozměr pasu dospělého muže ve Spojených státech

Konkrétně jde o horskou dráhu Mario Kart: Bowser’s Challenge, využívající prvky virtuální reality. Ta údajně není příliš divokou záležitostí, naopak patří mezi pomalejší a klidnější, provozovatel ale i tak požaduje, aby zájemci měli pas užší než 40 palců, v přepočtu zhruba 102 centimetrů.

Problém je v tom, že průměrná šířka pasu dospělého mužského amerického občana přesahuje tuto hranici. Podle Gamespotu s odkazem na CDC má takový průměrný návštěvník pas o průměru zhruba 40,5 palce. Pro spoustu z nich tak zůstane atrakce zapovězena, a to i přesto, že v jiných parcích jsou na podobné jízdy běžně pouštěni. Uživatelé Twitteru nicméně vypichují, že jde o současný trend zábavních parků. Do bezpečnostních popruhů na dráze inspirované Harrym Potterem se nevejdou lidé s širšími rameny, jiné atrakce mají zase podle komentujících příliš těsné sedačky.

Jiný uživatel pak poukázal na to, že v původním Super Nintendo World v japonské Osace takový problém rozhodně neměl, i když jsou Japonci průměrně drobnější.

K oficiálnímu otevření by mělo dojít 17. února. Provozovatelé argumentují tím, že je pro ně bezpečnost maximální prioritou, zároveň ale chtějí naslouchat zákazníkům. Uvidíme, zda v dalších dnech dojde ke změně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama