Atomic Heart dostane po vydání DLC rozšiřující příběh. Tým vývojářů sídlí po celém světě
i Zdroj: Steam
Atomic Heart Novinka Atomic Heart dostane po vydání DLC rozšiřující příběh. Tým vývojářů sídlí po celém světě

Atomic Heart dostane po vydání DLC rozšiřující příběh. Tým vývojářů sídlí po celém světě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 1. 2023 12:43 6

Už v únoru konečně dorazí dlouho vyvíjená sci-fi střílečka Atomic Heart od studia Mundfish. Magazín WCCFTech vyzpovídal ředitele vývoje Robert Bagratuni, který odhalil několik zajímavostí i samotném vývoji i plánované další podpoře singleplayerového titulu.

Reklama

  • Autor Atomic Heart se v rozhovoru rozpovídal o DLC i vývoji hry
  • Tým je složen z velmi pestré směsice autorů
  • Za průtahy vývoje může nezkušenost i přehnané ambice
  • DLC nabídnou spoustu obsahu pro jednoho hráče

Bagratuni se zatím nechtěl moc rozpovídat o přesunu původně ruského studia na ostrov Kypr (často považovaný za daňový ráj), vysvětlil ale, že na hře v současnosti pracuje celkem 130 vývojářů, kteří sídlí v Polsku, Rakousku, Kazachstánu, Gruzii, Izraeli, Arménii, Spojených arabských emirátech, Srbsku a na Ukrajině a Kypru. Postupem času se pak na hře podíleli kontraktoři z celého světa. I to patří k řadě úskalí, které dlouholetý vývoj provázely.

Sami autoři označují vývoj nové značky za velmi riskantní podnik. Za postupné průtahy vývoje může nezkušenost studia, velikost ambicí, snaha o inovativnost i práce s modernějšími technologiemi. Zásadním zlomem byl například moment, kdy se studio rozhodlo vzdát multiplayerovou složku a zaměřit se čistě na příběh, což muselo zákonitě přinést změnu struktury původní hry.

Autoři už dříve oznámili čtyři plánované DLC balíčky. Ty by měly obsahovat čistě singleplayerový obsah rozšiřující původně dostupné možnosti. Půjde tedy o nové lokace, úkoly, logické hádanky, nepřátele i postavy prohlubující příběh světa. Bagratuni klade důraz na to, že pro hru studio neplánuje nic souvisejícího s multiplayerem.

Atomic Heart vychází 21. února na PC a konzole. V den vydání bude dostupné v předplatném Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama