Assassin’s Creed Valhalla přináší naučný režim discovery tour
i Zdroj: Hrej.cz
Assassin's Creed Valhalla Novinka Assassin’s Creed Valhalla přináší naučný režim discovery tour

Assassin’s Creed Valhalla přináší naučný režim discovery tour

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 10. 2021 13:55

I třetí díl mýtické kapitoly série Assassin’s Creed se konečně dočkal mírumilovného režimu discovery tour, který má sloužit především jako výuková pomůcka. Svět vikingů se spoustou historických vysvětlivek můžou ode dneška bezplatně prozkoumávat majitelé původní hry, zároveň je ale na PC dostupný ke koupi i jako standalone titul. Na konzole a streamovací služby by měl dorazit v příštím roce.

Reklama

  • Dnes vychází Discovery Tour: Viking Age, edukativní titul využívající základ Assassin's Creed Valhalla
  • Je příběhovější, hráči v něm projdou svět Vikingů a Anglosasů v rámci úkolů
  • Bude dostupný i jako standalone hra na PC, příští rok i na konzolích a streamovacích službách

„Hráči jakéhokoliv věku budou ponořeni do unikátního interaktivního zážitku ve kterém se můžou učit o historii, tradicích a slavných osobnostech světů Vikingů a Anglosasů,“ popisuje novinku Ubisoft. Navazuje tak na podobné režimy, ve kterých se mohli “hráči” seznamovat se světy starověkého Egypta (Origins) a Řecka (Odyssey). Discovery Tour: Viking Age se nicméně od svých předchůdců trochu liší, přináší totiž více vyprávění a příběhových prvků.

Hráči dostanou k ruce osm úkolů a v kůži obyvatelů Anglie a Norska devátého století (a mýtického prostředí Jotunheimu a Asgardu) prožijí zajímavá dobrodružství. Titul se ale vyhýbá boji, ostatně by měl být teoreticky využitelný i ve školní výuce. Obsahuje také galerie snímků cenných nálezů uložených v galeriích a muzeích po celém světě. Ty by měly celkový zážitek provázat se skutečným svědectvím o historii.

Přesnosti má napomoct spolupráce a konzultace odborníků včetně historiků, archeologů a dalších vědců. Projekt se zabývá problematikou válek, kultury, náboženství, magie, mýtů a legend, ale i obyčejného života, práva nebo obyčejného obchodu. 

Standalone verze bude dostupná na Ubisoft Connect a Epic Games Store za 20 dolarů. V nabídce ale zatím chybí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama