Assassin’s Creed Mirage nenabídne hratelnou současnost. Do budoucna bude jen dobrovolná
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed Mirage Novinka Assassin’s Creed Mirage nenabídne hratelnou současnost. Do budoucna bude jen dobrovolná

Assassin’s Creed Mirage nenabídne hratelnou současnost. Do budoucna bude jen dobrovolná

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 9. 2022 15:08

Jedním z nejdiskutovanějších aspektů série Assassin’s Creed je už od vydání prvního dílu jeho vazba na současnost. Ačkoliv jde o primárně historické hry, hráč se vždy zhostí role potomka, který nahlíží na život svých předků skrz výkonný počítač Animus. V připravovaném Mirage bude ale tento prvek výrazně omezen. Do budoucna navíc z her zmizí úplně a bude jen součástí hubu Infinite.

Reklama

  • V Assassin's Creed Mirage se do současnosti podíváme jen v cutscénách
  • V rámci Infinite ji zřejmě půjde přeskočit

Kreativní ředitel vývoje Mirage Stephane Boudon pro magazín Game Rant potvrdil, že v Mirage nebude žádná hratelná scéna zasazená do současnosti. Ta se ve hrách série v různé podobě obvykle nachází, tentokrát by ale měl být překlenující příběh vyprávěn čistě jen skrze cutscény. Dle Boudona se chce tým soustředit na vyprávění Basimových osudů v Bagdádu devátého století. Ačkoliv je tedy protagonista stále někdo ležící v Animu, nebudeme za něj přímo hrát.

GamesRadar ale upozorňuje na to, že v rozhovoru pro IGN projektový ředitel Assassin’s Creed Infinity Marc-Alexis Côté vyhýbavě naznačil, že by mohlo být od přítomnosti v budoucnosti odstoupeno úplně. Tvrdí, že by hráči, kteří si nechtějí nechat kazit imerzi do historických reálií, mohli naskočit přímo do historických příběhů a “nenechat se přerušovat nebo muset vědět, kdo je Desmond a Layla”.

Co to znamená v praxi? Současná příběhová linka bude zřejmě pevnou součástí příběhového hubu Infinite, ze kterého budou hráči vstupovat do jednotlivých připravovaných titulů (kódová označení Red nebo Hexe). Pokud ale nebudou chtít, můžou ji úplně přeskočit a ignorovat a věnovat se tak jen ději zasazenému do historických období.

Assassin’s Creed Mirage vychází příští rok na všechny aktuální platformy kromě Switche.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama