Ash ze seriálu Pokémon se stal absolutním světovým šampionem, v zatím poslední epizodě porazil Leona
i Zdroj: Pokémon Company
Novinka Ash ze seriálu Pokémon se stal absolutním světovým šampionem, v zatím poslední epizodě porazil Leona

Ash ze seriálu Pokémon se stal absolutním světovým šampionem, v zatím poslední epizodě porazil Leona

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 11. 2022 17:58

Seriálový trenér pokémonů Ash, kterého řada z nás znala dříve, než samotnou herní předlohu, dosáhl v seriálu Pokémon absolutního trenérského vrcholu. Zvítězil totiž ve finále Pokemon World Coronation Series a stal se tak světovým šampionem. Porazil úřadujícího šampiona Leona, hlavního bosse generace Pokémon Sword & Shield.

Reklama
Reklama

  • Ash z anime Pokémon se stal světovým šampionem
  • Ve finále World Coronation Series porazil Leona
  • Po jeho boku stále stojí Pikachu

V dřívějších sezónách seriálu bylo zvykem, že Ash sice sesbíral všechny regionální odznaky a postoupil do závěrečných vyřazovacích bojů, ale tam dostal tvrdě nabančíno. Vzpomenout můžeme třeba na bizarní střet s Tobiasem, trenérem vyzbrojeným legendárními Pokémony Darkrai a Latiosem, který ukončil Ashovy snahy v regionu Sinnoh.

V předposlední sérii Pokémon the Series: Sun & Moon se mu ale konečně podařilo vyhrát pokémoní ligu, konkrétně v regionu Alola. Stoupající tendenci svých schopností, stejně jako změnu formátu anime, které trochu zajímavěji pracuje s postavami, dokázal v právě končící poslední sérii Pokémon Journeys: The Series. Ta adaptuje hry Sword & Shield, ačkoliv se v ní Ash účastní světového turnaje speciálně vytvořeného pro seriál.

Rozhodující bitva byla dnes odvysílána v původním japonském znění. Ash udolal soupeře Leona s týmem tvořeným Dracovishem, Dragonitem, Gengarem, Lucariem, Sirfetch’dem a samozřejmě ikonickým Pikachu. Dle magazínu Siliconera je seriál dostupný na Netflixu, vydání nových epizod je ale opožděno oproti japonským premiérám o zhruba 30 epizod.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama