Ara: History Untold je strategie od původních tvůrců Civilizace
i Zdroj: Oxide Games
Novinka Ara: History Untold je strategie od původních tvůrců Civilizace

Ara: History Untold je strategie od původních tvůrců Civilizace

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 6. 2022 10:35

Když se na konferenci Xboxu rozjel trailer, v němž jsme se dívali na postup lidské civilizace, asi každému okamžitě naskočila Civilizace. Hádající by nebyli daleko od pravdy – představená hra Ara: History Untold vzniká pod hlavičkou studia Oxide Games, které má se strategiemi velké zkušenosti.

Reklama

  • Ara: History Untold si bere inspiraci ze série Civilizace
  • Studio Oxide Games složené z veteránu z Firaxis a EA slibuje revoluční tahovou strategii

V roce 2013 jej založili veteráni z Firaxis Games a EA, přičemž už stihli vydat strategii Ashes of the Singularity. I když nám hru představil pouze CGI trailer, šlo o dostatečný materiál pro navození správné atmosféry z Civilizace. Dle dodatečného popisu se dočkáme jak prozkoumávání a vývoje civilizace, tak diplomacie a soubojů. Hratelnost má být o něco komplexnější a dle PCGameru by mohla připomínat i grand strategie jako Crusader Kings.

I když Oxide Game slibuje přelomovou evoluci v tahových strategiích, na potvrzení tohoto tvrzení si budeme muset počkat ještě několik měsíců. Zájemci se mohou už teď zaregistrovat do insider programu, přičemž někdy ke konci tohoto roku by se měla objevit první příležitost k otestování hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama