Apple v rámci nahlédnuté dokumentace neočekává profit Epic Games Storu do roku 2027
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple v rámci nahlédnuté dokumentace neočekává profit Epic Games Storu do roku 2027

Apple v rámci nahlédnuté dokumentace neočekává profit Epic Games Storu do roku 2027

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 8. 2021 10:50 2

Firemní dokumentace, která se za poslední rok dostává na veřejnost v rámci pokračující soudní pře mezi Epicem a Applem, dává nahlédnout do ziskovosti Epic Games Storu. Podle vyjádření právních zástupců Applu je obchod ztrátě stovek milionů dolarů a nelze předpokládat brzkou změnu.

Reklama

  • Právníci Applu během soudu s Epicem poukázali na nízkou výdělečnost Epic Games Storu
  • Podle jejich informací nelze výdělečnost obchodu očekávat před rokem 2027

Podle právního zastoupení společnosti Apple mělo od spuštění Epic Games Storu v prosinci 2018 dojít v rám jeho provozu ke kumulativní ztrátě 493 milionů dolarů. Z těchto bezmála pětiset milionů mělo 181 milionů dolarů pocházet z roku 2019, 273 milionů dolarů z roku 2020 a 139 milionů dolarů jako odhad pro letošní rok.

Zástupci Epicu přitom doposud přiznali ztrátu „pouze“ ve výši 340 milionů dolarů, přičemž souběžně projektovali, že výdělečnost nastane do roku 2024. Skutečnost, že Apple vidí situaci podstatně jinak, podtrhuje pak jeho vůbec nejaktuálnější prohlášení hovořící o možném profitu až v roce 2027, pokud vůbec.

Apple v rámci nahlédnuté dokumentace neočekává profit Epic Games Storu do roku 2027
i Zdroj: Hrej.cz

Jednou ze zásadních ran do rozpočtu obchodu je pochopitelně pravidelné rozdávání her a kupování exkluzivit. Ani v jednom případě se navíc nedá o zisku jakkoli mluvit. Už dříve se totiž ukázalo, že z milionů hráčů, které Epic rozdáváním her ročně přiláká, jen necelá desetina u něj posléze i utrácí. 

Vezmeme-li navíc problematiku financí čistě ze stran exkluzivit, pak je od letošního května také známo, že Epic do konkurování Steamu investoval již více než miliardu dolarů. Jak bylo navíc nově poukázáno vzhledem k dalším dokumentům, jedinou exkluzivní hrou, která měla za prvních šest měsíců provozu obchodu zaznamenat jakýkoli profit, bylo Satisfactory. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama