Ani na hřištích amerického fotbalu není situace růžová. Fanoušci tepou Madden NFL 23
i Zdroj: EA Sports
Madden NFL 23 Novinka Ani na hřištích amerického fotbalu není situace růžová. Fanoušci tepou Madden NFL 23

Ani na hřištích amerického fotbalu není situace růžová. Fanoušci tepou Madden NFL 23

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2022 11:45 3

I letošní podzimní sezóna přináší pravidelnou vlnu kritiky fanoušků a hráčů sportovních titulů na adresu nových ročníků. Informovali jsme vás o ostrých reakcích na FIFA 23, z mikrotransakcí nejsou nadšení ani hráči NBA 2K23 a veselo rozhodně není ani v diskuzích týkajících se Madden NFL 23. Pokračování v Čechách zatím nepříliš populární série totiž taktéž trápí řada chyb a nedodělků.

Reklama

  • Komunita Madden NFL 23 zuří kvůli současnému stavu hry
  • Trápí jí chyby, nevybalancovaná hratelnost i evidentní nedodělky

O problematice v širším kontextu informoval blog Kotaku. Letošní ročník Madden měl vzdát hold především muži, který dal sérii jméno, tedy legendárnímu trenérovi Johnu Maddenovi. Fanoušci se ale shodují na tom, že jde spíše o urážku jeho odkazu.

Problémů je údajně celá řada napříč různými prvky hry. Rozbitá je samotná hratelnost, v zápasech se totiž objevuje nepřirozené množství nerealistických obranných zákroků a zachycení míče. Standardní útočné strategie a manévry často nefungují (fanoušci amerického fotbalu mi musí odpustit jistou neznalost poměrů a terminologie sportu) a občas si hra pomůže třeba tím, že prudce zrychlí bránícího protihráče. Fanoušci si také stěžují na to, že míč občas prostě projde prsty virtuálního sportovce a zkazí tím akci.

Správně nefunguje ani herní progress. Mluví se třeba o zasekávajících se denních výzvách, které se neresetují po splnění, nebo zamrzajícím postupu v režimu kariéry. Hráči tak často přicházejí o dosažené úspěchy nebo postupy v sezónách. Kotaku zmiňuje třeba případ zacyklení v druhém kole draftu.

Vyloženě bizarní jsou pak ukázky toho, že na virtuálních stadionech visí plakáty odkazující na zápasy, které proběhly před třinácti lety, nebo na hráče, kteří už dávno nehájí barvy dotyčného týmu.

Studio EA Sports v současnosti chystá velkou říjnovou aktualizaci, která by měla nejpalčivější problémy hry vyřešit. Vlivná komunita streamerů ale mezitím vyzývá hráče a svoje kolegy k tomu, aby ve hře neutráceli peníze skrze mikrotransakce. Kampaň běží pod názvem #packstrike.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama