Američan zneužil covidovou dotaci a koupil si cennou kartu Pokémon. Teď jde za mříže
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Američan zneužil covidovou dotaci a koupil si cennou kartu Pokémon. Teď jde za mříže

Američan zneužil covidovou dotaci a koupil si cennou kartu Pokémon. Teď jde za mříže

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2022 15:21

Nepříjemnou dohru má kuriózní případ zneužití státního příspěvku na pokrytí dopadů onemocnění Covid v americkém státě Georgia. Muž jménem Vinath Oudomsine zde předloni čerpal dotace na smyšlenou firmu o 10 zaměstnancích, za kterou vyinkasoval 85 tisíc dolarů (v přepočtu necelé dva miliony korun). Velkou část peněz ale následně investoval do extrémně hodnotné karty Pokémon. Teď jej soud poslal za mříže a bude muset zaplatit tučnou pokutu.

Reklama

  • Obyvatel státu Georgia neoprávněně čerpal dotaci na pokrytí škod Covidu
  • Za peníze si pak koupil hodnotnou kartu Pokémon
  • Soud jej poslal na tři roky do vězení, musí také zaplatit pokutu a o kartu přišel

Podnikavec se měl v roce 2020 přihlásit k fondu Economic Injury Disaster Loan a tvrdit, že potřebuje finance na pokrytí strádajícího byznysu zaměstnávajícího 10 osob. Přidělená částka 85 tisíc dolarů měla sloužit k umoření nákladů na mzdy nebo nájmy pracoviště, peníze ale nakonec skončily úplně jinde.

Oudomsine údajně za 57 789 dolarů (v přepočtu zhruba 1 360 000 korun) koupil cennou kartu Pokémon. V případu sice nebylo specifikováno jakou, dle webu Polygon ale popisu velmi přesně odpovídá karta holo Charizarda z první edice ratingu 9,5, prodaná na aukčním portálu PWCC v prosinci roku 2020.

Dvojice losangeleských policistů dostala výpověď, protože místo zákroku lovila Snorlaxe v Pokémon Go
i Zdroj: Hrej.cz

Dvojice losangeleských policistů dostala výpověď, protože místo zákroku lovila Snorlaxe v Pokémon Go

Velmi kuriózní případ pracovní liknavosti spojené s hrami nyní zveřejnil soud v Los Angeles. Dle dokumentů totiž v roce 2017…

11. 1. 2022 12:29

Ministerstvo spravedlnosti Spojených států ale na jeho podvodné chování přišlo a muže poslalo k soudu. Ten ho nyní odsoudil k 36 měsícům za mřížemi. Oudomsine také musí zaplatit pokutu ve výši 10 tisíc dolarů (235 tisíc korun) a pochopitelně musí vrátit i původně vybranou částku. Po odsezení trestu bude propuštěn podmínečně na dobu dalších tří let.

A co karta, která hraje v případu klíčovou roli? Hodnotný (nejspíš) Charizard byl odevzdán prokurátorovi a jeho budoucí osud je neznámý.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama