Aktualizace systému Xbox přináší nové funkce včetně přepracované knihovny her
i Zdroj: Microsoft
Novinka Aktualizace systému Xbox přináší nové funkce včetně přepracované knihovny her

Aktualizace systému Xbox přináší nové funkce včetně přepracované knihovny her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 9. 2022 08:34 2

Společnost Microsoft dnes vydala novou aktualizaci systémů konzolí Xbox. Ta přináší řadu změn, vedle podpory zajímavých funkcí ovladače Xbox Elite Series 2 především přepracované fungování knihovny zakoupených her a aplikací, nová nastavení instalací na externí úložiště, vytváření skupin v mobilní aplikaci nebo potlačení šumu ve voice chatu na starších Xbox One.

Reklama
Reklama

  • Nová aktualizace systému Xbox přináší zajímavé změny
  • Jde o nová nastavení ovladačů Elite, fungování knihovny, instalací her nebo možností mobilní aplikace

Nejprezentovanější změnou je možnost úpravy barvy podsvícení xboxového tlačítka na ovladačích Xbox Elite Series 2. Nastavení umožňuje zvyšovat či snižovat intenzitu jasu a zároveň upravovat jeho barvu včetně zadání přesného hex kódu. Nastavení jde ruku v ruce s oficiálním vydáním černobílé a levnější verze Core, prodávané bez většiny příslušenství.

Xbox představuje bílý model ovladače Elite. Je výrazně levnější, s menší nabídkou příslušenství
i Zdroj: Xbox / Microsoft

Xbox představuje bílý model ovladače Elite. Je výrazně levnější, s menší nabídkou příslušenství

Těsně před vypuknutím Gamescomu na internet uniklo video, ve kterém autor rozbaloval dosud neodhalenou bílou verzi…

8. 9. 2022 08:25
3

Pro většinu hráčů ale bude mnohem zajímavější přepracovaný systém knihovny vlastněných titulů. Ta se nově dělí do několika záložek. V kategorii Všech her najdete skutečně všechny tituly, ke kterým máte přístup nehledě na to, zda je vlastníte nebo na ně máte nárok skrz předplatné služby. V dalších záložkách pak najdete obsah jednotlivých předplatných nebo pouze hry, které vlastníte nastálo.

V nastavení instalací je nyní možné defaultně přikázat, kam se mají instalovat next-gen tituly, hry ze starší generace konzolí a aplikace. Můžete tak natvrdo nastavit, aby se novinky instalovaly jen do paměti konzole, a vše ostatní na rozšiřující disky. Rozhraní Xbox Game Bar na počítačích zase umožňuje jednodušší sdílení pořízených snímků a videí ze hry například pomocí přímého linku. Nedávná novinka v podobě potlačení šumu voice chatu je taktéž dostupná i na Xboxu One a počítačích s Windows. Dosud byla výsadou Xboxů Series.

Aktualizace systému Xbox přináší nové funkce včetně přepracované knihovny her
i Zdroj: Xbox

Poslední větší novinkou je možnost vytváření skupinových chatů na mobilních zařízeních Android a iOS. Funkce umožňuje udržovat a obnovovat starší skupinové hovory, dle Xboxu to má ulehčit opakované hraní se stejnou partou přátel.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama