Aktualizace systémů Xbox přidává nativní 4K menu nebo noční režim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Aktualizace systémů Xbox přidává nativní 4K menu nebo noční režim

Aktualizace systémů Xbox přidává nativní 4K menu nebo noční režim

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 10. 2021 11:21

Společnost Xbox vyslala hráčům novou aktualizaci systému konzolí Xbox. Update pro měsíc říjen přináší několik funkcí, které dosud byly testovány a měly by zpříjemnit používání přístroje, především jde o možnost přepnout dashboard do nočního režimu, nativní 4K rozlišení v nabídkách a novinka v podobě “rychlých nastavení”.

Reklama

  • Nová aktualizace systému Xbox přináší 4K dashboard, noční režim a rychlá nastavení
  • Nativní 4K menu je dostupné pouze na Series X

Dosud totiž i Xbox Series X využíval klasického dashboardu ve FullHD upscalovaného do 4K. To sice zajišťovalo solidně ostrý obraz, položky v menu ale nebyly “skutečně” 4K. S novou aktualizací na podporovaných displejích bude konzole renderovat nabídky v nativním rozlišení, což by dle zástupců Xboxu mělo přinést lepší čitelnost a obecně vyšší ostrost obrazu. 

Noční režim je prvek, o kterém jsme už dříve informovali v rámci testovací fáze. Přináší několik nastavitelných úprav obrazu, především teploty barev, filtru modrého světla a utlumení jasu. Zároveň umožňuje upravit jas podsvícení symbolů Xbox na ovladačích a spouštěcího tlačítka konzole samotné. Všechna nastavení mají zpříjemnit hraní nebo brouzdání menu za úplné tmy, případně ulehčit život hráčům s vyšší citlivostí na prudké světlo.

Aktualizace systémů Xbox přidává nativní 4K menu nebo noční režim
i Zdroj: Hrej.cz

Poslední novinkou jsou takzvaná “rychlá nastavení” (Quick Settings). Ty přinášejí do karty Xbox Guide několik základních nastavení přizpůsobení pro jejich rychlou změnu. Funkce cílí především na rodiny, kde jeden přístroj používá několik hráčů s různými potřebami (jeden hráč může mít rád tlumenější obraz, jiný naopak potřebuje co nejvyšší jas, aby na hraní dobře viděl).

Aktualizace by měla být dostupná už nyní. 4K dashboard je dostupný pouze na konzolích Xbox Series X, ostatní prvky se týkají celé rodiny Xbox One a Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama