AKTUALIZACE: Šindži Mikami skutečně odchází z Tango Gameworks. Otec série Resident Evil opouští studio, které před lety sám založil
i Zdroj: Tango Gameworks
Novinka AKTUALIZACE: Šindži Mikami skutečně odchází z Tango Gameworks. Otec série Resident Evil opouští studio, které před lety sám založil

AKTUALIZACE: Šindži Mikami skutečně odchází z Tango Gameworks. Otec série Resident Evil opouští studio, které před lety sám založil

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 2. 2023 11:24

Jedna z nejvýznamnějších osobností z herní branže zřejmě stojí před životní změnou. Šindži Mikami podle všeho opouští studio Tango Gameworks, které v roce 2010 založil.

Reklama

AKTUALIZACE

Vydavatelství Bethesda na sociálních sítích potvrdilo spekulaci a oznámilo, že zakladatel Mikami opouští Tango Gameworks. Zkušenému designérovi popřálo hodně štěstí do dalších let.


  • Šindži Mikami údajně opouští Tango Gameworks
  • Studio založil v roce 2010
  • Zatím není známo, co ho přimělo k odchodu

Skutečnost vyplývá z dopisu od Bethesdy, který byl adresován zaměstnancům ZeniMaxu. Dostal se ale také do rukou redaktorů magazínu TrueAchievements.

“Šéf Tango Gameworks se rozhodl, že v následujících měsících studio opustí,” stojí v dopisu, pod nímž je podepsaný viceprezident Bethesdy Todd Vaught. “Pan Mikami byl více než 12 let kreativním lídrem a podporujícím mentorem pro mladé vývojáře pracující v Tango, zatímco pracoval na Evil Within, Ghostwire: Tokyo a samozřejmě také Hi-Fi Rush.” 

Tango Gameworks představují rytmickou řežbu Hi-Fi Rush. Vychází… právě teď!
i Zdroj: Tango Gameworks

Tango Gameworks představují rytmickou řežbu Hi-Fi Rush. Vychází… právě teď!

Japonské studio Tango Gameworks potvrdilo spekulace a představilo svou novinku v podobě rytmické mlátičky Hi-Fi Rush. Ta…

25. 1. 2023 21:32

Jeho odchod ještě nebyl oficiálně oznámen, zatím tedy chybí i vyjádření ze strany Microsoftu. 

Mikami se proslavil, když pro Capcom pracoval na značce Resident Evil. Působil ale i v dalších týmech, jako ředitel vývoje se podepsal pod Vanquish od PlatinumGames, v roli producenta dohlížel na Shadows of the Damned od studia Grasshopper. V roce 2010 založil Tango Gameworks, které si krátce poté vzala pod křídla Bethesda.

Kam povedou jeho další kroky? To je nyní ve hvězdách. V roce 2020 se nechal slyšet, že by chtěl udělat jednu poslední hru, než půjde do důchodu, přičemž dodal, že mu rozhodně nechybí zajímavé nápady. Tento záměr potvrdil i loni. “Chtěl bych udělat vlastní hru, nějaký další titul. Nyní se na to pomalu připravujeme. Aby to mohlo fungovat, musím předat všechny nepříjemné povinnosti někomu jinému.” 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama