AKTUALIZACE: Původní The Sims 4 bude skutečně od října zdarma, a to na všech platformách
i Zdroj: Maxis / Steam
The Sims 4 Novinka AKTUALIZACE: Původní The Sims 4 bude skutečně od října zdarma, a to na všech platformách

AKTUALIZACE: Původní The Sims 4 bude skutečně od října zdarma, a to na všech platformách

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 9. 2022 08:24

Vydavatelství EA oficiálně oznámilo, že základní verze simulátoru života The Sims 4 bude od 18. října dostupná úplně zdarma. Platí to pro všechny platformy, tedy počítače i konzole Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5. Studio tak chce nalákat nové hráče a pokračovat v podpoře hry skrze DLC a doplňující balíčky.

Reklama

  • The Sims 4 bude od 18. října zdarma
  • Dosavadní majitelé dostanou bonusy v závislosti na verzi

“EA a Maxis přivítali během let miliony hráčů The Sims a fascinovaně sledovali, jak popouští uzdu své fantazii, objevují a ztotožňují se s názory, zážitky a verzemi sebe samých. Ať už ve hře, nebo ve skutečném životě. S tím, že bude základní hra The Sims 4 zdarma je tým více než kdy dříve odhodlaný vyvíjet nové, smysluplné zážitky pro hráče, a bude pokračovat ve vývoji balíčků, kolekcí a Sims Delivery Express dodávek v blízké budoucnosti," oznámilo studio.

Hráči si tak od 18. října můžou hru stáhnout a hrát úplně zdarma. Pokud navíc do té doby budou vlastníky prémiové verze, získají navíc zbrusu nový Desert Luxe Kit s doplňky a nábytkem ve stylu sofistikované pouštní architektury. Předplatitelé EA Play získají jako bonus starší DLC Hurá do práce! a předplatitelé dražší verze EA Play Pro ještě navíc kolekci Batolata, která (jak název napovídá) přináší doplňky pro nejmenší Simíky.

V den změny, tedy 18. října, také autoři odvysílají stream Behind The Sims Summit, během kterého by měli představit chystané novinky. Pátý díl asi zatím neklapne, nechme se však překvapit.


PŮVODNÍ ZPRÁVA

Na internetu se začínají objevovat spekulace dle kterých by měl populární simulátor života The Sims 4 od října být dostupný úplně zdarma, tedy v rámci systému free-to-play. Jako první o tom informoval překupník herních klíčů Instant Gaming.

Odkazuje se na “interní zdroj blízký EA” a tvrdí, že by hra měla být dostupná zdarma od 18. října. K oficiálnímu oznámení by mělo dojít během následujících hodin. Zmínka o bezplatném hraní se navíc objevila i přímo v spouštěči Origin. Teoreticky však může odkazovat na časově omezenou možnost hru zdarma vyzkoušet.

Přechod na free-to-play by byl pro The Sims 4 poměrně logickým krokem. Hra jako taková vyšla už v roce 2014, od té doby ji ale autoři zásobují novým placeným obsahem. V bezplatné verzi by mohla přilákat spoustu nových hráčů ochotných dále nakupovat DLC balíčky. Magazín GamesRadar připomíná, že v současnosti nabídka rozšiřujícího obsahu čítá přes 60 DLC různých velikostí.

Zatím poslední rozšíření Střední škola vyšlo během července, a v rámci aktualizací přineslo také podrobnější možnosti nastavení sexuálních orientací nebo nové možnosti stavby. Hra ale zároveň bojovala s několika závažnými bugy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama