AKTUALIZACE: Hráči na Steamu ostře kritizují PC verzi The Callisto Protocol. Údajně je příšerně optimalizovaná. Opravy jsou na cestě
i Zdroj: Striking Distance / Krafton
The Callisto Protocol Novinka AKTUALIZACE: Hráči na Steamu ostře kritizují PC verzi The Callisto Protocol. Údajně je příšerně optimalizovaná. Opravy jsou na cestě

AKTUALIZACE: Hráči na Steamu ostře kritizují PC verzi The Callisto Protocol. Údajně je příšerně optimalizovaná. Opravy jsou na cestě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 12. 2022 19:21

Dnes oficiálně vychází očekávaný hororový survival The Callisto Protocol. Duchovní nástupce Dead Space zatím sbírá velmi rozporuplná hodnocení, ze světa i Čech přichází maximální i naprosto průměrné známky. Zásadní problémy má ale hra na počítačích. Dle recenzí na Steamu je totiž velmi špatně optimalizovaná.

Reklama

AKTUALIZACE (19:21)

Studio Striking Distance na svých sociálních sítích oznámilo, že o problémech ví a pracuje na opravách. První patch by měl vyjít během několika hodin a další budou přicházet v rychlém sledu.

PŮVODNÍ ZPRÁVA


  • Hráči na Steamu se ostře obuli do The Callisto Protocol
  • Novinka zřejmě trpí na zásadní problém s trháním obrazu
  • Týká se i hráčů se špičkovým herním hardwarem

V jeden moment dokonce celkový seznam recenzí klesl k pouhým 20 % pozitivních. Teď už je situace lepší, i tak ale kritika silně převažuje a na Steam uživatelské recenze vystihuje označením Spíše záporné.

Hráč nejsou spokojení
i Zdroj: Tadeáš Pepř / Steam
Hráč nejsou spokojení

Většina reakcí se navíc shoduje na konkrétním problému. The Callisto Protocol trpí zásadním trháním při jakémkoliv nastavení. Mezi 3940 recenzemi se objevují stovky stížností na to, že se hra i přes četná nastavení a spouštění na nejmodernějším a nejvýkonnějším hardwaru prostě nesnesitelně seká. Asi nejpopulárnější recenzent na Steamu titul překřtil na the stutter protocol.

Jinak se zdá, že si hráči obsah celkem užívají. Obvykle ale zážitek kazí velmi špatný technický stav. Najdou se výjimky, které hovoří o tom, že při vypnutí některých nastavení hra funguje bez problému, zbytek ale doporučuje zažádat o navrácení peněz nebo si raději koupit konzolovou verzi, běžící bez problémů. Experti z Digital Foundry nicméně upozorňují, že zatímco na PlayStationu 5 jde opravdu o bezproblémový zážitek, verze pro Xbox Series při grafickém nastavení “Kvality” špatně pracuje s ray-tracingem. V praxi fungují pouze raytraycované stíny, zatímco ostatní odrazy jsou dopočítávány klasicky. Zřejmě jde o technickou chybu. U xboxové verze navíc dochází k citelnějším propadům snímkové frekvence v náročnějších scénách.

Právě verzi pro Xbox budeme hodnotit i my. Recenzní kopii jsme dostali dnes a víkend u ní stráví Zdeněk.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama