Age of Empires se po letech dostane na konzole, na Xbox dorazí Age of Empires 2: Definitive Edition a Age of Empires 4
i Zdroj: Microsoft
Novinka Age of Empires se po letech dostane na konzole, na Xbox dorazí Age of Empires 2: Definitive Edition a Age of Empires 4

Age of Empires se po letech dostane na konzole, na Xbox dorazí Age of Empires 2: Definitive Edition a Age of Empires 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 10. 2022 11:37

Na včerejší večer si Microsoft připravil speciální livestream věnovaný sérii Age of Empires. Ta totiž letos slaví 25. výročí a vydavatel si pro fanoušky značky připravil hned několik překvapení. První z nich je, že dlouholetá PC exkluzivita opět zamíří na konzole.

Reklama
Reklama

  • Age of Empires 2: Definitive Edition a Age of Empires 4 vyjde na konzolích Xbox
  • Hráči se dočkají upraveného UI společně s podporou ovladače i konzole a myši
  • Definitivní edice vyjde na konci ledna, nejnovější pokračování během příštího roku

Přesněji se konzolisté dočkají Age of Empires 2: Definitive Edition a nejnovějšího Age of Empires 4. V obou případech se dočkáme podpory ovladače i klávesnice s myší, možnost cross-play i hraní skrze Xbox Cloud Gaming. Vzhledem ke hraní na konzoli se upraví uživatelské rozhraní.

„Věděli jsme, že přinést komplexní RTS na konzole Xbox je velký úkol, ke kterému musíme přistupovat opatrně a s rozmyslem. Tým, který na tom pracuje, musel přinést pohodlné ovládání s ovladačem, které zároveň musí hráče naučit. Nový tutoriál je vytvořen specificky pro hraní na ovladači, a to společně s novým uživatelským rozhraním. Také jsme přidali nové herní AI, které pomůže se správou surovin,“ popisuje nadcházející projekty Emma Bridle ze studia World’s Edge.

Jako první se dočkáme Age of Empires 2: Definitive Edition, které vyjde na konci ledna příštího roku. Age of Empires 4 dostalo pouze obecné datum vydání v roce 2023.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama