Age of Empires IV se daří skvěle, o víkendu hra dosáhla peaku přes 70 tisíc aktivních hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Age of Empires IV Novinka Age of Empires IV se daří skvěle, o víkendu hra dosáhla peaku přes 70 tisíc aktivních hráčů

Age of Empires IV se daří skvěle, o víkendu hra dosáhla peaku přes 70 tisíc aktivních hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 11. 2021 11:31

Realtime strategie zřejmě ještě nepatří do starého železa. Dokazuje to zájem o čtvrtý díl legendární série Age of Empires. Ten oficiálně vyšel ve čtvrtek a velmi brzy ukázal, že šlo o trefu do černého. Drží se na vrcholu žebříčku nejprodávanějších her na Steamu a o víkendu se do něj v jeden moment pustilo téměř 74 tisíc hráčů.

Reklama

  • Age of Empires IV o víkendu dosáhlo peaku téměř 74 tisíc aktivních hráčů na Steamu
  • Hra se také drží na špici žebříčku prodejů

V naší recenzi jsme Age of Empires IV udělili osmičku a zhruba kolem 80 se pohybují i agregovaná hodnocení z celého světa, alespoň dle dat Metacritic. Na Steamu si hra zatím nese hodnocení “Velmi kladné”, ze zhruba 5500 recenzí je jich 83 % pozitivních. Z tohoto hlediska jde tedy o povedenou záležitost.

Jedná se tak o nejpopulárnější nový titul, i když se z hlediska aktivních hráčů v tento moment nevejde do první patnáctky žebříčku SteamDB. V oficiálním žebříčku nejprodávanějších titulů ale drží první příčku, navíc s podporou remasteru druhého dílu, který obsazuje třetí místo. Age of Empires IV se tedy prodává lépe než Forza Horizon 5, New World nebo masivně zlevněný Shadow of the Tomb Raider.

K tomu je nutné přičíst, že jde o titul od Microsoftu, důležitá část hráčů tedy hraje i skrze obchod Windows a předplatné Game Pass. Lze tedy předpokládat, že jsou výsledná čísla podstatně vyšší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama