Age of Empires IV rozchodí i počítače s integrovanou grafickou kartou
i Zdroj: Hrej.cz
Age of Empires IV Novinka Age of Empires IV rozchodí i počítače s integrovanou grafickou kartou

Age of Empires IV rozchodí i počítače s integrovanou grafickou kartou

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 10. 2021 15:19

Dlouho očekávané pokračování série Age of Empires sice vyjde až ve čtvrtek, už nyní si však v naší recenzi můžete ověřit, jak se čtyřka povedla. Možná sami přemýšlíte, že návrat krále historických real-time strategií vyzkoušíte osobně, chybí vám ale jistota, že hru rozchodíte. Vývojáři však mysleli i na majitele starších počítačů.

Reklama

  • Vývojáři se chtěli ujistit, že Age of Empires IV poběží i na starších sestavách
  • Na nejnižší nastavení si hra vystačí s integrovanou grafikou
  • Hráči se musí připravit na jisté kompromisy, třeba na nízké rozlišení textur a omezený destrukční model

Je jasné, že zájemců o značku Age of Empires je mnoho, ne všichni jsou ale připraveni po hardwarové stránce, což chtěla spolupracující studia World’s Edge a Relic Entertainment zohlednit. Byl tedy připraven speciální režim pro obstarožní sestavy, které se výpočetním výkonem chlubit rozhodně nemohou.

Minimální hardwarové požadavky jsou 8 GB RAM a procesor Ryzen 5 2400G, nebo Intel i5-6300U. Co se týče grafické karty, tam si hra vystačí s integrovanou, zmíněny jsou Radeon RX Vega 11 a její ekvivalent v podobě Intel HD 520.

Age of Empires IV rozchodí i počítače s integrovanou grafickou kartou
i Zdroj: Hrej.cz

Je samozřejmě potřeba počítat s velkými kompromisy, s integrovanou grafikou se zkrátka žádná velká kouzla dělat nedají. Krom nižšího rozlišení textur se hráči musí připravit na osekaný destrukční model, jednodušší nasvícení a celkově chudší vizuály. Bitvy jsou navíc omezeny na čtyři hráče. Technický ředitel Joel Pritchett nicméně dodal, že někteří testeři režim upřednostňují, protože nabízí čistší grafiku a lepší framerate, což se hodí hlavně v multiplayeru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama