Activision Blizzard se blíží prvnímu vyrovnání v kauzách spojeným se sexuálním obtěžováním
i Zdroj: Bloomberg
Novinka Activision Blizzard se blíží prvnímu vyrovnání v kauzách spojeným se sexuálním obtěžováním

Activision Blizzard se blíží prvnímu vyrovnání v kauzách spojeným se sexuálním obtěžováním

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 3. 2022 11:51

Soud schválil finanční vyrovnání mezi společnostmi Activision Blizzard a federálního úřadu US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC, volně přeloženo Komise pro rovná práva v zaměstnání Spojených států). Activision tak legálně může komisi odškodnit původně schválenou částkou 18 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 394 milionů českých korun.

Reklama

  • Soud povolil finanční vyrovnání mezi Activision Blizzard a orgánem EEOC
  • Půjde o 18 milionů dolarů
  • Dohodu napadal jiný úřad, který se s Activisionem taktéž soudí

K dohodě došlo už v září loňského roku. EEOC tehdy na základě tříletého vyšetřování obvinila Activision Blizzard z nevhodných podmínek na pracovišti, nevhodného chování k zaměstnancům a konkrétně pak sexuálního obtěžování a diskriminace. Firmy se nakonec dohodly na finančním vyrovnání ve výši 18 milionů dolarů. Ty měla EEOC rozdělit mezi bývalé zaměstnance Activisionu, kteří se s obtěžováním nebo diskriminací setkali.

Do případu ale následně vstoupil orgán California Department of Fair Employment and Housing (DFEH, Kalifornský odbor férového zaměstnání a bydlení), který sám proti Activisionu vedl žalobu od loňského července. Odbor argumentoval tím, že by vyrovnání Activisionu s komisí EEOC mohlo komplikovat jeho soudní při, protože oba orgány sledují stejné zájmy.

Námitku nicméně pověřený soudce Dale S. Fischer zamítl. K vyrovnání tedy může v nejbližších dnech dojít. 

Insider Tom Henderson, stejně jako server Kotaku, ale upozorňují na to, že je výsledná částka absurdně nízká v kontextu toho, s jakými financemi Activision manipuluje. Tom Henderson tvrdí, že pokutu firmě splatí jen série Call of Duty během čtyř až pěti dnů, Kotaku zase připomíná, že odcházející šéf firmy Bobby Kotick dle dostupných informací dostane odstupné ve výši 390 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama