AC: Valhalla získá za pár dní působivé DLC Forgotten Saga. Zadarmo přidá roguelite režim v Niflheimu
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed Valhalla Novinka AC: Valhalla získá za pár dní působivé DLC Forgotten Saga. Zadarmo přidá roguelite režim v Niflheimu

AC: Valhalla získá za pár dní působivé DLC Forgotten Saga. Zadarmo přidá roguelite režim v Niflheimu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 7. 2022 08:40

Ubisoft v polovině června oznámil bezplatné DLC pro Assassin’s Creed: Valhalla, které přidá k desítkám hodin příběhu i další herní režim. Nyní se dozvídáme, že toto DLC vyjde příští týden. Už z minula víme, že ponese název Forgotten Saga a nabídne sérii roguelite výpadů do temného Niflheimu.

Reklama

  • Assassin’s Creed Valhalla dostane 2. srpna neplacené DLC Forgotten Saga
  • Podobně jako letošní rozšíření Dawn Of Ragnarök přinese vůni severské mytologie
  • Vydáme se na roguelite průzkum pustin Niflheimu

Forgotten Saga bude spuštěno spolu s novou aktualizací 1.6.0 během 2. srpna. Vedle neplaceného DLC přinese update i Sigrblot Festival, který se bude ve hře konat od 4. srpna do 25. srpna. S ohledem na roguelite režim, o nějž bylo v DLC rozšířeno například i Far Cry 6, víme více z nedávného traileru. Jedná se o nové dobrodružství založené na vpádech do severské mytologie.

Pro ty, kdo nejsou s pojmem roguelike obeznámeni, připomínáme, že se jedná o přívětivější verzi roguelike, kde se snažíte o průchod procedurálně generovanými oblasti. V těchto oblastech mimo odkrývání příběhu porážíte sílící nepřátele, za jejich skolení zesilujete své schopnosti, a nalézáte předměty, které vám usnadní cestu ve vašem průchodu. 

Hlavní rozdíl ve filozofiích obou přístupů leží přitom právě zde. Zatímco roguelike nechává hráči jím nasbíraná vylepšení jen po dobu daného průchodu, v roguelite si jich alespoň menší část (zpravidla schopností či předmětů) můžete přenášet. Pokud hráč zemře, je ovšem tak či onak vrácen do původní oblasti, dungeon se resetuje a vy začínáte od začátku.

Pro Forgotten Saga znamená roguelite zhruba následovné. Musíte si proklestit cestu čtyřmi regiony světa Niflheimu a najít co nejvíce tajných skrýší, které jsou zde umístěny. Najít a zdolat takové místo nebude ale pochopitelně snadné. Čas od času budete muset zdolat nejenom zástup řadových nepřátel, ale i bosse, za jehož zdolání vám bude odměnou trvalé vylepšení do všech průchodů. Jak byste asi mohli očekávat, za těchto podmínek nebudete mít přístup k vybavení, které jste odemkli z hlavní hry. Při každém běhu budou také k dispozici nové vedlejší úkoly, které se budou odemykat.

Do každého průchodu vstupujete vždy s výběrem vašeho startovního vybavení – to znamená výzbroje i výstroje –, které v případě zbraní půjde dále i měnit. Pokud ovšem nošenou zbraň při průchodu vyměníte za novou, např. kvůli unikátní schopnosti, o svou starou definitivně přicházíte. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama