A Plague Tale: Requiem se dočkalo speciálního koncertu. Zaposlouchat se můžete až do 40 minut vážné hudby
i Zdroj: Focus Entertainment / Asobo Studio
A Plague Tale: Requiem Novinka A Plague Tale: Requiem se dočkalo speciálního koncertu. Zaposlouchat se můžete až do 40 minut vážné hudby

A Plague Tale: Requiem se dočkalo speciálního koncertu. Zaposlouchat se můžete až do 40 minut vážné hudby

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 11. 2022 07:15

Pokračování A Plague Tale se po úspěchu v recenzích dočkává zvláštní péče. Na oslavu pěti nominací na The Game Awards 2022 – včetně nominace u kategorie nejlepšího hudebního doprovodu – vydalo Asobo nové symfonické provedení celého soundtracku A Plague Tale: Requiem. Vyjímá se v něm talent interpretů světové úrovně i sama práce herního skladatele Oliviera Derivièra. Mezi jeho starší úspěchy, kde najdeme i ocenění na BAFTA 2017, patří hudební podkres pro hry Alone in the Dark, Remember Me, Vampyr nebo třeba A Plague Tale: Innocence.

Reklama

  • Vývojářské studio Asobo spolu s vydavatelstvím Focus Entertainment uvolnilo orchestrální provedení soundtracku A Plague Tale: Requiem.
  • Celý záznam má 40 minut a lze jej bezplatně sledovat skrze YouTube.

Hudbu, kterou jsme si mohli s Hugem a Amicií při jejich útrapách poslechnout ve hře, si v jejím orchestrálním pojetí můžete poslechnout níže. Společně s několika interprety oceňovaného Estonského filharmonického komorního sboru (dvojitá cena Grammy) zde vystoupil i Eric-Maria Couturier, významný člen pařížského orchestru Ensemble Intercontemporain.

Tým Asobo, který hru přednostně vytvořil, dodatečně chválí i kvalitu soundtracku. V zájmu toho, aby práci na hudebním podkresu podtrhli, přidali s vydavatelstvím Focus (Home) Entertainment i krátké prohlášení, kde hudbu vychválili.

„Jsme nadšeni z toho, že jsme dostali tuto skvělou příležitost, která potvrzuje pozitivní přijetí titulu. Část úspěchu nepopiratelně souvisí i s pozoruhodnou partiturou, která byla pro The Game Awards nominována na nejlepší hudbu a kterou složil Olivier Derivière a v níž se také představili světoví umělci.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama