7-nejtvrdsich-kovboju
Fallout 3 Článek 7 nejtvrdších kovbojů

7 nejtvrdších kovbojů

Ulrik_

Ulrik_

30. 6. 2009 22:56 10
Reklama

Herní pistolníci a kovbojové jsou často stíháni stále se opakujícími klišé. Polovina z nich přišla o otce, třetina o ženu, pár o děti a ti nejcyničtější o peníze. Motivem jejich akcí je většinou pomsta a během své křížové výpravy připomínají spíš útočné komado, které nadělá z každého protivníka řešeto (při použití konvenčních zbraní) případně nesourodé kusy masa (při použití méně konvenčních prostředků). Žebříček rozhodně není seřazen kvalitativně, máme svou kůži rádi a rozhodně necheme nikoho z nich urazit.

Billy – nevlastní příbuzný jiného člena žebříčku

Hra: Call of Juarez

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
Billy je hrdina z donucení, který vlastně nikdy neměl šanci na normální život. Nezná svého pravého otce a ten nevlastní, Thomas, pro něj měl připravené jen bití. I od dětí si užil dost posměchu, který se změnil v otevřenou nenávist ostatních kvůli mexickému původu. Následkem toho je Billy zahořklý a nedůvěřivý a rozhodně by nevyhrál cenu optimisty roku. Když už to vypadá, že se osamostatní (a najde zlatý poklad Aztéků), najde doma jen mrtvou matku a Thomase. Navíc Thomasův bratr, reverend Ray usoudí, že za smrt rodičů může právě Billy a pustí se za ním se zavilostí stepního šakala. Po půlce hry, jíž Billy jen proběhne konečně najde odvahu a ukáže zoubky. Paradoxně obratně ovládá indiánský luk stejně jako jeho nenáviděný otčím. Jen těžko si pak vybere, jestli víc nesnáší nevlastního strýce, který jej skoro uštval ks mrti nebo banditu Juareze, který zabil jeho rodiče a je...

Ray McCall – kriminálník s rodinnými hodnotami

Hra: Call of Juarez: Bound in Blood

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
Ray byl možná kdysi relativně normální a příčetný člen početné rodiny McCallových. Jenže na jeho rodný Jih přišla válka a Ray spolu s bratrem Thomasem narukovali a oblékli šedivé uniformy. Když Ray ze zákopů vylezl, málokdo by jej poznal. Drsňák, který nebere ohledy na nikoho a nic s výjimkou vlastní rodiny připomíná spíš vzteklého psa utrženého ze řetězu. Sám (s drobným přispěním mladšího bratra Thomase) odrazí útok Unie a připíše si za den několik desítek mrtvých modrokabátníků i dezerci. Uvnitř zjizveného zevnějšku ovšem tepe srdce těch pravých rodinných hodnot a tak nejen Thomasovi odpustí, když mu přebere dívku, kterou viděl první, ale klidně za něj i nastaví krk. Ray má obecně smůlu na ženy, což vede k nemalé frustraci, která většinou vede k menšímu lokálnímu masakru lidí, kteří se na něj špatně podívají. Rozhodně to není svatý typ a těžko by někdo čekal, že snad oblékne sutanu.

Colton „Cole“ White – chlapík bez minulosti

Hra: Gun

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
Colton White je typickým hrdinou Divokého západu. Myslí si, že je vychovává pravý otec, Ned White (ten je na rozdíl od Billyho otčíma sympaťák každým coulem), jenže ouha, přijde osudová plavba na parníku, banda desperátů a z vlastního otce se nejdříve stane nevlastní a posléze i mrtvý. Colton se rozhodne vydat po stopách své skutečné minulosti a miimo jiné chce jako správný syn Západu zabít vrahy svého otce. Kvůli zásadové výchově Neda občas Colton připomíná Mirka Dušína, ale protože je to schopný pistolník, může si to dovolit. Nikomu není jasné jak potom může vyjít s prvotřídním slizoňem a podvodníkem Soapy Jacksonem. Co vás na Coltonovi určitě upoutá je charismatický hlas Thomase Janea, který asi zdědil po svém herním nevlastním otci v podání neméně charismatického Krise Kristoffersona. Colotonovi nakonec jeho dobrodružství vynesla žalobu za to, že jeho příběh lže a zkresluje roli amerických indiánů, konkrétně Apačů.

John Cooper – muž, který chytil Ďábla

Hra: Desperados: Wanted Dead or Alive

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
Kdyby se volilo nejprofláklejší a nejneoriginálnější pistolnické jméno, John má výhru v kapse. Jenže žádná taková anketa se památného roku 1881 neudála, a tak John musí dělat to, co obvykle – lovit lidi. A bandita, který si stylově říká El Diablo a z vlaků si dělá dojnou krávu je rozhodně úlovkem, který Johnovi zajistí pořádnou odměnu. Ale protože John je chytrý, nejde jako jiní na padoucha sám, ale vezme sebou celý gang, který se skládá z členů všech možných ras a obou pohlaví... a opice, která se jmenuje po největším režisérovi westernů 20. století. Cooper sám je zkušený pistolník a během okamžiku odpraví tři protivníky najednou. Ovládá vrhací nůž a umí i z kapsy vytáhnout hodinky, kterými naláká zvídavého desperáta. Otázkou zůstává, proč si sakra vzal tým, v němž umí jezdit na koni jen on sám. Že by kompenzace nějakého komplexu? Cooperovi to do očí raději neříkejte. Nebo vás někdo z jeho poskoků zmlátí.

James Anderson – tragická figura jak malovaná

Hra: Outlaws

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
James Anderson byl schopný šerif a kupodivu se dožil i zasloužené penze. Jenže minulost je mrcha mstivá a jednoho dne se vrátila, aby Jamesovi proměnila život v peklo. Dvojice jím kdysi dopadených renegátů zabila jeho manželku Anne a unesla dceru Sarah. Oba ale slouží arcipadouchovi, železničnímu magnátovi Bobu Grahamovi. Bývalý šerif sundá z hřebíku své kolty a vydává se na cestu pomsty, během níž on pronásleduje únosce a jeho pro změnu pronásledují sny připomínající smrt Andersonova otce. Ta totiž jak se zdá má něco společného se současnou situací. James Anderson je prototypem zoufalého mstitele a ne náhodou jsou jeho příběhy od LucasArtu ceněny jako možná nejlepší westernová hra vůbec. Příběh je drsný, navzdory kreslené grafice dospělejší než mnohé snažící se o co největší realismus a koneckonců, jak by mohl někdo zcela slepě nemilovat hru, v níž jsou obtížnosti rozděleny jako Dobrá, Zlá a Ošklivá?

Red Harlow – napůl rudá tvář

Hra: Red Dead Revolver

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
Je to zvláštní, ale zoufale málo hrdinů divokého zápasu má indiánské předky. Red Harlow je výjimkou. Jako mnoho jiných hrdinů přijde o otce (vlastně by se dalo říct, že pokud chcete, aby vás někdo hnal přes půl kontinentu, zabijte mu taťku) a velká pomsta na něj čeká. Nata Harlowa zabije jeho parťák Grif a jako ždy je v tom pořádná kopa zlata. Jenže nechat na živu syna, který je napůl indián a od malička mu všichni z kmene budou vtloukat do hlavy, že „zrádce musí zemřít“, to je chyba. Red, člen kmene Rudých vlků vyroste v drsného lovce odměn a nadšeně se vrhá po stopě otcových vrahů. Jako každý správňák má na své straně i spojence (z nichž jeden je zákonitě černoch). Redova hláška poté, co se pomstí: „Nikdy to nebylo o penězích,“ patří mezi ty nejvíc cool.

Lucas Simms – poslední strážce zákona s hvězdou

Hra: Fallout 3

7 nejtvrdších kovbojů
i Zdroj: Hrej.cz
Narodil se roku 2236 do apokalypsou zničených Spojených států. Kvůli své fascinaci westerny se nejprve začal oblékat jako kovboj a posléze mu městečko Megaton uctívající nevybuchlou atomovku přisoudilo i statut šerifa. Občas se o něm mluví i jako o starostovi, s čímž by jeho rival Colin Moriarty nesouhlasil. Jeho posedlost Divokým západem jej přivedla k tomu, že syna pojmenoval po Johnu Wesley Hardenovi, legendárnímu desperátovi. Co na to říkala paní Simmonsová není známo. Jeho oddanost zákonu jej dovede (podle vašich činů) i k smrti, která vás sice zanechala truchlící, ale jako každý správný obyvatel Pustiny jsme mrtvolu alespoň obrali o ultimátní ohoz a čínskou kopii AK-47, v té době neocenitelnou. Lucas Simms je prostě obětí svého koníčka, své morálky a drsného světa, který nemá po romantiku pochopení. Stejně jsme tě, Lucasi, měli rádi a ten klobouk nám vydržel dlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama