7-nejhvezdnejsich-steku
Postal 2: Apocalypse Weekend Článek 7 nejhvězdnějších štěků

7 nejhvězdnějších štěků

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 9. 2009 22:37 11
Reklama

Přítomnost celebrity ve hrách není dnes ničím výjimečným. Pomineme-li ale nejrůznější sportovní simulace a tituly inspirované hollywoodskými trháky, kde se to všemi možnými i nemožnými hvězdami jenom hemží, skutečné hvězdné cameo, aby ve hrách člověk pohledal. Zvlášť, pokud nás zajímají jen taková, kde známá osobnost propůjčila svou tvář i hlas vlastnímu virtuálnímu dvojníkovi a nikoli třeba fiktivnímu akčnímu hrdinovi. Nicméně i taková se najdou.

Písnička výměnou za ochranu

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Phil Collins | Hra: Grand Theft Auto: Vice City Stories | Rok vydání: 2006

Série Grand Theft Auto si určitě nemůže stěžovat na nedostatek známých hlasů a tváří. Primát mezi těmi, kteří si v GTA střihli sami sebe, už ale navždy bude patřit hudební legendě 80. let Philu Collinsovi. Není náhodou, že si vývojáři vybrali právě někdejšího frontmana Genesis. Se zmíněnou dekádou je neodmyslitelně spjat a objevil se také v seriálu Miami Vice, který původní Vice City výrazně inspiroval. Ve hře situované do roku 1984 má hráč za úkol Collinse ochránit před gangem, který se ho snaží zabít. Pokud uspějete, máte neopakovatelnou možnost koupit si za „symbolických“ 6 tisíc dolarů lístek na jeho koncert a vyslechnout nezkrácenou verzi hitu In the Air Tonight, během níž dokonce Collins sedne za své milované bicí.

Skutečný zločin skutečného rappera

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Snoop Dogg | Hra: True Crime: Streets of LA | Rok vydání: 2003

Když vývojáři z týmu Luxoflux přizvali ke spolupráci na soundtracku k True Crime: Streets of LA slavného rappera, producenta a příležitostného herce Snoop Dogga, chyběl už jen krůček k jeho účasti v samotné hře. A údajný milovník videoher si vymínil, že ve virtuálním světě ztvární rovnou bonusovou hratelnou postavu. Dogg dostal do výbavy nejen parádní gangsta outfit, ale také speciální sadu úkolů a dokonce i vlastní káru, za kterou by se nemusel stydět ani ve skutečnosti. Zločin v LA přitom potírá s nadhledem, který byste od někoho podobného ražení přesně očekávali. Resepekt brotha.

Uvolněte se, prosím, gangsteři

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Ricky Gervais | Hra: Grand Theft Auto IV | Rok vydání: 2008

I drsňák jako Niko Bellic musí někdy odpočívat. A pokud se chce večer dobře pobavit, nevyrazí v Liberty City nikam jinam, než do komediálního klubu Split Sides na Jade Street, kde vystupuje i známý britský herec a komik Ricky Gervais. Hvězda seriálů Komparz nebo Kancl si ve svém tradičně nekorektním vystoupení vystřelila z tlouštíků a jeho scénka patří rozhodně mezi ty vůbec nejlepší. Krom toho lze zaslechnout Gervaise také na jedné z místních rozhlasových stanic.

Šíleně rozesmátý boss

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Gary Coleman | Hra: Postal 2 | Rok vydání: 2003

Výlet u nás téměř neznámé někdejší komediální hvězdy Garyho Colemana do světa počítačových her byl stejně bizarní jako celá kontroverzemi prošpikovaná FPS Postal 2 od týmu Running with Scissors. Úkolem hráče bylo získat hercův autogram, a nebo jej rovnou zabít jako jednoho z bossů hry. I když Colemanovo cameo bylo stejně zbytečné jako šílené, objevil se později i v datadisku Apocalypse Weekend. Prznitel videoher Uwe Boll jej už ale ve své filmové adaptaci raději přeobsadil dalším podivínem Vernem Troyerem.

Kytarová bitva s bouřlivákem

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Slash | Hra: Guitar Hero III: Legends of Rock | Rok vydání: 2007

S virtuálními hvězdami hudebního nebe se s přívalem posledních pokračování sérií Guitar Hero a Rock Band doslova roztrhl pytel. Aerosmith, Metallica, Beatles, Johnny Cash, Kurt Cobain – ti všichni slaví u hráčů větší či menší úspěchy. Cestičku jim ale prošlapal především Slash jako jeden z bossů v Guitar Hero III: Legends of Rock. Známý bouřlivák, který bude už asi navždy pro řadu lidí stejným symbolem kapely Guns N' Roses jako její lídr Axl Rose, dokonce pomocí technologie motion capture přenesl do Guitar Hero svůj nezaměnitelný styl hry. Pokud Slashe udoláte v extatické kytarové bitvě jeden na jednoho, můžete si s ním pak střihnout i známou vypalovačku Welcome to the Jungle.

Playboyem v hvězdné společnosti

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Hugh Hefner | Hra: Playboy: The Mansion | Rok vydání: 2005

Obchodně-budovatelská strategie Playboy: The Mansion velkou díru do světa neudělala. Jedno jí ale nešlo upřít – o zpracování erotiky ve světě videoher se pokusila přes všechny minusy docela s grácií, aniž by jí to ubralo na zajímavosti a brala se přitom nějak zvlášť vážně. Hráč se zde zhostí přímo role samotné zakladatele Playboye Hugha Hefnera. A i když tak Hef, jak se letitému lamači dívčích srdcí familiérně přezdívá, nevystupuje v titulu jen v roli vedlejší postavy, své místo si v našem žebříčku určitě zaslouží. Už třeba jen proto, že krom něj v Playboy: The Mansion hostují třeba také Carmena Electra nebo Tony Hawk.

Vysoký nešťastník

7 nejhvězdnějších štěků
i Zdroj: Hrej.cz
Celebrita: Shaquille O'Neal | Hra: Shaq Fu | Rok vydání: 1994

Ve skutečnosti je Shaquille O'Neal dost možná borec, jeho videoherní alter ego mu ale uřízlo spíš pořádnou ostudu. Byť bojovka Shaq Fu, jak už název hry napovídá, pasuje basketbalovou legendu zdánlivě do hlavní role, s přihlédnutím k umělecké a herní hodnotě nelze výsledek skutečně nazvat jinak něž štěkem. Příběh o tom, jak se Shaq cestou na charitativní zápas propadne do jiné dimenze, aby zde zachránil malého chlapce před zlou mumií, je trochu moc i na rok 1994. S přihlédnutím k ostatním „kvalitám“ titulu se není čemu divit, že se Shaq Fu pravidelně umisťuje na předních příčkách v anketách o nejhloupější hru vůbec. Pravděpodobně povzbuzen prvním pokusem se navíc Shaq později mihl také v titulech Ready 2 Rumble Boxing: Round 2 a jako tajná postava i v akci Delta Force: Black Hawk Down. Kdyby jen raději zůstal u osvědčených sportovních simulací...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama