505 Games získává studio D3 Go! a s ním i zbylou sérii Puzzle Quest
i Zdroj: D3 GO!
Byznys Novinka 505 Games získává studio D3 Go! a s ním i zbylou sérii Puzzle Quest

505 Games získává studio D3 Go! a s ním i zbylou sérii Puzzle Quest

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 7. 2022 09:15

Mateřská společnost studia 505 Games, Digital Bros, nově oznámila akvizici mobilní společnosti D3 Go!, vydavatele Marvel Puzzle Quest a Puzzle Quest: The Legend Returns. Už během loňského roku Digital Bros podobně koupilo australské studio Infinity Plus Two, které na populárním Puzzle Questu pracovalo také. Nově tak italská společnost získává exkluzivní vlastnictví celé značky Puzzle Quest.

Reklama

  • Majitel 505 Games kupuje mobilní společnost D3 Go! od D3 Publisher a Bandai Namco
  • Nový majitel získává nákupem výhradní vlastnictví celé série Puzzle Quest

Mateřská společnost 505 Games získala mobilní studio D3 Go! od D3 Publisher a Bandai Namco, podmínky transakce přitom nebyly zveřejněny. Zástupce Digital Bros pouze veřejně uvedl, že v souvislosti s akvizicí nedojde k propouštění nebo jiné zásadní změně ve složení studia. Osmičlenný vydavatelský tým D3 Go! se tedy brzy připojí k americké pobočce 505 Games, kde bude dále vyvíjet hry a pokračovat v dosavadní práci. Tituly zděděné po předchozích majitelích budou i pod 505 Games fungovat jako doposud a budou podporovány novým obsahem, stejně jako očekávanými investicemi v blízké budoucnosti.


„D3 Go! odvedlo skvělou práci, když přivedlo na trh některé z největších titulů série Puzzle Quest, a pro nás tak bylo pouze přirozené přivítat je do rodiny 505 Games na základě naší knihovny IP,“ řekl šéf Clive Robert 505 Games v tiskové zprávě. „Tato akvizice je pro nás v pořadí druhou učiněnou za pouhé dva roky, kdy se snažíme rozvíjet obchodní model free-to-play a přinášet hráčům to nejlepší, co v něm lze nabídnout – od originálních her až po světoznámé licence a další," hovoří tisková zpráva.


505 Games získává studio D3 Go! a s ním i zbylou sérii Puzzle Quest
i Zdroj: D3 Go!

Pro úplnost můžeme uvést, že mobilní studio D3 Go! je známým vydavatelem a tvůrcem licencovaných her pro mobily i domácí zařízení. Tým má nyní za sebou celkem 9 titulů včetně Puzzle Quest: The Legend Returns, spoj-tři Marvel Puzzle Quest nebo hororu Alien: Blackout.

D3 Go! se rovněž počítá jako osmá posila studií 505 Games, a řadí se tak mezi Infinity Plus 2, britské DR Studios nebo Kunos Simulazioni sídlící v Itálii. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama