Zelnick: Hráči byli na vyšší cenu připraveni
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zelnick: Hráči byli na vyšší cenu připraveni

Zelnick: Hráči byli na vyšší cenu připraveni

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

6. 3. 2021 11:25 8

Skokové navýšení her z tříáčkové produkce na 70 dolarů bylo, a do jisté míry stále je, ožehavým tématem. Není žádné tajemství, že část hráčů stále nepovažuje argument vydavatelů o strmém růstu nákladů za opodstatněný a tuto cenovou politiku ve světle zpráv o rostoucích prodejích odmítá. Jak se však domnívá CEO Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, minimálně v případě NBA 2K21 byli zákazníci na vyšší cenu připraveni.

Reklama

Při svém rozhovoru na konferenci Morgan Stanley Technology, Media & Telecom měl Zelnick na otázku přijetí nové ceny NBA 2K reagovat následovně: „Když jsme oznámili cenu 70 dolarů u NBA 2K21, svůj krok jsme zdůvodnili tím, že nabízíme ve svých hrách neobyčejné zážitky, vysokou znovuhratelnost a následně zde byla i skutečnost, že k poslednímu zdražení došlo v USA v roce 2005, 2006. Myslíme si tudíž, že zákazníci byli na tento krok připraveni."

Při pohledu na budoucnost Take-Two pak Zelnick krátce dodal, že společnost vždy cílila na poskytnutí hodnoty, jež ve výsledku převyšuje cenu, kterou zákazník za produkt zaplatil. Souběžně s tím však definitivně nepopřel, že by zdražení nemohlo nastat i u jiných značek, neboť pouze uvedl, že o ceně her bude rozhodnuto případ od případu. Vezmeme-li ale v potaz zmíněné NBA 2K21, jež se prodávalo nad očekávání dobře, nelze než čekat, až podobný osud potká i další tituly, jmenovitě sérii GTA. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama