Ze Stardew Valley je i roztomilá deskovka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ze Stardew Valley je i roztomilá deskovka

Ze Stardew Valley je i roztomilá deskovka

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 2. 2021 11:54

Populární farmářské RPG Stardew Valley se vedle monitorů a obrazovek podívá i na stoly a podlahy. Eric Barone, autor herní předlohy, totiž představil deskovou hru Stardew Valley, vytvořenou ve spolupráci s designérem Colem Medeirosem. Hra pro až čtyři hráče má v podstatě stejný cíl, jako její původní virtuální podoba.

Reklama

Hráči mají za úkol porazit zlotřilou Joja Corporation, která chce se svými supermarkety ovládnout městečko Stardew Valley. Stejně jako v původní hře je tak nutné pěstovat plodiny, rybařit, chovat zvířata, budovat vztahy s obyvateli města a postupně mu vrátit život. Bude tak nutné zkompletovat balíčky sezónních produktů a obnovit komunitní centrum. Vedle toho nechybí ani průzkum dolů, který přináší vylepšení a nové schopnosti.

Provedení jednotlivých herních prvků je parádní, hra pak vyjde na 55 dolarů (zhruba 1100 českých korun). Problém je však v tom, že zatím výrobce neexpeduje mimo Spojené státy. Barone nicméně upozorňuje na to, že jde spíše o test toho, jaký zájem o hru bude. Počítá tedy s možností dalšího dotisku a do budoucna není prodej v Evropě vyloučen.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama