Projekt Anthem Next byl zrušen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Projekt Anthem Next byl zrušen

Projekt Anthem Next byl zrušen

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 2. 2021 19:27 3

Projekt Anthem Next, který měl oživit neúspěšný looter-shooter Anthem z roku 2019 skončí v propadlišti dějin. Na Twitteru to oznámil Jason Schreier s odvoláním na zdroje blízké serveru Bloomberg, později jeho slova potvrdilo přímo studio BioWare na svém blogu. Dle Schreierových informací se malý tým pracující na nové verzi dnes dozvěděl, že byl převelen k vývoji čtvrtého dílu Dragon Age.

Reklama

Zřejmě jde o přímý následek toho, o čem agentura Bloomberg informovala před dvěma týdny. Představitelé společnosti EA měli na základě aktuální verze hry hodnotit, zda do projektu dále investovat, nebo jej úplně ukončit a malý tým vývojářů využít jinak. Studio pravděpodobně zástupce vydavatele nepřesvědčilo.

„Od launche Anthemu pracoval tým tvrdě na tom, aby dále vylepšoval hru, vydal několik aktualizací, které přinesly řadu vylepšení a přinesly nový hratelný obsah. Ke konci roku 2019 jsme naše úsilí znásobili a začali pracovat na hloubější restrukturalizaci hry. Během vývoje jsme prezentovali některé části naší práce skrze příspěvky na blogu a v diskuzích na sociálních médiích, a bylo inspirativní vidět pozitivní reakce a feedback. Byl jsem na práci našeho týmu extrémně pyšný a těšil jsem se na každý nový build,“ okomentoval událost šéf projektu Christian Dailey.

A small team had been working on this new iteration of the multiplayer game since 2019, but they were informed today that they'll be moving to Dragon Age 4. EA held a review of the game's progress earlier this month, as Bloomberg previously reported https://t.co/eQmTq2oEjZ

— Jason Schreier (@jasonschreier) February 24, 2021

„Rok 2020 byl bohužel jako žádný jiný, a zatímco jsme v BioWare pokračovali v práci na všech našich projektech, práce z domova během pandemie měla dopad na naši produktivitu, ne všechno co jsme naplánovali před COVID-19 mohlo být splněno aniž bysme na týmy kladli nezvladatelný tlak. Vím, že to bude pro komunitu hráčů Anthemu zklamání, pro ty, kteří se těšili na vylepšení na kterých jsme pracovali. Je to také zklamání pro celý tým, který dělal naprosto skvělou práci. A v neposlední řadě pro mě samotného. Anthem je něco, co mě do BioWare přivedlo, a poslední dva roky patřily k těm nejnáročnějším, ale zároveň nejkrásnějším zážitkům mé kariéry,“ dodal zklamaně. 

Studio slibuje, že bude nadále technicky podporovat původní Anthem. Jeho příběh ale, zdá se, končí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama