RTX 3060 se už přeprodává za 23 tisíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RTX 3060 se už přeprodává za 23 tisíc

RTX 3060 se už přeprodává za 23 tisíc

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 2. 2021 10:50 6

V současné chvíli se potýká nejen herní průmysl, ale celý svět s nedostatkem čipů. Obrovská poptávka po počítačích a další elektronice způsobil, že se s nedostatkem výpočetních procesorů potýká i automobilový průmysl. I přes to se ale NVIDIA rozhodla do této doby vydat další řadu svých grafických karet RTX 3060 s příslibem, že softwarové sníží těžící výkon o polovinu a tím snad snížit poptávku a snahu grafiky přeprodávat. Nemyslíme si ale, že se to povedlo.

Reklama

K oficiálnímu vydání by mělo dojít za dva dny, už během včerejška se na různých online tržištích objevovaly nabídky, které nabízely RTX 3060 k prodeji, pochopitelně za horentní sumy. Například uživatel Artem prodával na běloruském obchodě Onliner trojici těchto karet, jednu za přibližně 23 tisíc korun.

Nabídka se na tržišti již nenachází, tudíž můžeme jen předpokládat, jestli jí NVIDIA stáhla, nebo si grafiky někdo koupil. Vzhledem ke zprávám hovořícím o tom, že těžaři vykupují i notebooky si nemyslíme, že by omezení na polovinu výkonu poptávku zásadním způsobem ovlivnilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama