Unikla zrušená N64 verze Dinosaur Planet
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Unikla zrušená N64 verze Dinosaur Planet

Unikla zrušená N64 verze Dinosaur Planet

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

21. 2. 2021 08:20

Akční adventura Dinosaur Planet ve verzi pro Nintendo 64, na které vývojáři z Rare pracovali kolem přelomu tisíciletí, je k nahlédnutí na internetu. Pokročilý build nikdy nevydané verze provází i záběry z hraní na původně zamýšleném hardwaru.

Reklama

Podle skupiny Forest of Illusion, která se soustředí na zachování postarších titulů, byl build zakoupen nejmenovaným švédským sběratelem videoher. Zamýšlená labutí píseň Nintenda 64, jež měla hráče zasvětit do rozsáhlých oblastí a plného dabingu, se měla pyšnit bezprecedentním požadavkem 512Mb cartridge – což by podle magazínu VideoGamesChronicles činilo z Dinosaur Planet největší hru, která se na slavnou konzoli Nintenda dostala.

Jak bylo ale již řečeno, hra se svého debuty na tomto systému vůbec nedočkala a namísto toho zamířila v roce 2002 na modernější Gamecube. Zde se však neprezentovala jako samostatný titul, nýbrž jako odkaz na slavnější sérii Star Fox. Tato změna měla podle starších spekulací nastat poté, co byla hra v původní podobě představena Šigeru Mijamotovi.

Today we have released Dinosaur Planet by Rare for Nintendo 64. The development was halted and moved to the GameCube, where it was then released as Star Fox Adventures. Enjoy! (More info in this thread).

Link to the dump:https://t.co/gQGGcU4vJKpic.twitter.com/Orub7RU3fa

— Forest of Illusion (@forestillusion) February 20, 2021

Co se slíbené ukázky týče, o tu se postarali techničtí kouzelníci z Digital Foundry. Souběžně s gameplay ukázkou původní verze na Nintendu 64 taktéž potvrdili i pravost zmíněného buildu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama