Microsoft prý testuje webovou verzi xCloud
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft prý testuje webovou verzi xCloud

Microsoft prý testuje webovou verzi xCloud

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 2. 2021 17:55

Už pár měsíců dovoluje Xbox skrze svou službu Xbox Game Pass Ultimate hrát hry přes cloudovou službu xCloud, prozatím ale pouze uživatelům na Androidu. Dle informací webu The Verge se ale společnost chystá na brzké spuštění beta testování i pro hráče na PC, jelikož zaměstnanci již testují webovou verzi, ze které jsme dostali také screenshoty.

Reklama

Webová verze by měla nabídnout podobné funkcionality jako ta mobilní, tedy jednoduchý launcher s podporovanými hrami, doporučeními a quick resume pro vámi poslední hrané tituly. Zároveň by fungování přes webový prohlížeč dovolilo spuštění xCloudu i na zařízeních z ekosystému Apple, který samostatnou aplikaci dlouhodobě bojkotuje.

Zatím není jasné, na jakou kvalitu xCloud zvládne streamovat – dle posledních informací mají datacentra hardware srovnatelný s Xbox One S, do konce roku by mělo dojít na vylepšení srovnatelné s Xbox Series X. Dle zdrojů má xCloud na PC fungovat jak přes webové prohlížeče postavené na Chomium (Google Chrome, Microsoft Edge), tak skrze dedikovanou Xbox aplikaci.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama