Ve vývoji je vícero her s Yooka-Laylee
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve vývoji je vícero her s Yooka-Laylee

Ve vývoji je vícero her s Yooka-Laylee

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

14. 2. 2021 07:40

PlayTonic, tvůrci Yooka-Laylee, před necelým týdnem potvrdili, že hráče zanedlouho potěší představením nového projektu, na kterém v týmu usilovně pracují. Tento vzkaz nově navíc doplňují o zprávu, že stále neodhalená hra není jediná, na které studio momentálně pracuje.

Reklama

V rozhovoru pro britský Eurogamer se ředitel studia Gavin Price nechal slyšet, že tým vyvíjí vícer her s Yooka-Laylee současně. „V dohledné době plánujeme dodatečně navýšit naši vývojovou kapacitu, a to výhradně za účelem vytváření nových her z univerza Yooka-Laylee. Vůbec poprvé v historii studia se navíc pracujeme na více projektech zároveň," prohlásil Price.

Podle slov, která Price dále v rozhovoru volil lze usuzovat, že jeden z titulů bude více zaměřen "na jistotu" a potěšení letitých fanoušků, zatímco ten druhý bude naopak spíše sázet na moment překvapení. Na více detailů si ale pochopitelně budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Price dále podtrhl, že ačkoli PlayTonic podle něj vydal za dobu své existence mnoho kvalitních titulů, řadě z nich se nemělo v době vydání dostát takového uznání, jaké si zaslouží. Právě z tohoto důvodu mělo vedení po uvedení Yooka-Laylee and the Impossible Lair (1,5 roku nazpět) dojít k závěru, že je nutné směřovat pozornost na budoucnost vlastněných IP i studia jako takového. Tento moment, jenž byl provázen řadou interních diskuzí, se nyní přetavil v zavedení zcela nového vydavatelství – Playtonic Friends. Jeho účelem bude propagace převážně menších titulů, u kterých potenciálně hrozí, že by v početné konkurenci další her mohly zapadnout.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama