Tencent investuje do Bohemia Interactive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent investuje do Bohemia Interactive

Tencent investuje do Bohemia Interactive

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 2. 2021 14:22
Reklama

Spekulace českého deníku Hospodářské Noviny se potvrzuje. Redaktoři před několika týdny přinesli  zprávu o tom, že tvůrci série Arma jednají se zahraničními investory o vstupu do české společnosti, díky čemuž by vývojáři měli získat silnou pozici na mezinárodním trhu. Spekulovalo se, že investorem by měl být čínský Tencent.

To nakonec před několika minutami Bohemia Interactive potvrdila. Dle tiskové zprávy získává Tencent menšinový podíl ve studiu a jedná se o „strategickou investici“. Vedení tvrdí, že studio bude nadále fungovat samostatně pod vedením stávajícího manažerského týmu, přičemž většinový podíl nadále drží původní čeští majitelé.

„Jsme rádi, že prohlubujeme naše vztahy s Tencentem, jednou z nejvýznamnějších internetových i herních společností na světě. Těšíme se, že budeme pracovat na našich současných i budoucích projektech s podporou silného partnera, který nás po mnoho let zná a chápe náš jedinečný přístup k vývoji online her. Tímto krokem se zařazujeme po bok špičkových světových herních studií, ve kterých působí firma Tencent jako strategický investor. Jsou jimi například Epic Games, Paradox Interactive, KLEI entertainment a mnoho dalších,“ řekl Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive. Detaily investice nebyly zveřejněny.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama