Hráči na Steamu překonali další rekord
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči na Steamu překonali další rekord

Hráči na Steamu překonali další rekord

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 2. 2021 10:39
Reklama

Valve oslavilo začátek letošního roku krásným rekordem. Společnost totiž na Steamu evidovala přes 25 milionů hráčů (25,4), kteří byli v jeden moment aktivní. Rekordy jsou ale od toho, aby byly překonávány. A přesně to se také stalo.

Počet se totiž téměř o milion navýšil, konkrétně jde o 26,3 milionu uživatelů. Krom koronavirové pandemie se o velký zájem postaral také Steam Game Festival, během kterého se zpřístupnilo více než 500 demoverzí chystaných her.

Čísla samozřejmě přímo vybízí ke srovnání s konkurencí v podobě Epic Games Store. I zde máme k dispozici zajímavé hodnoty. Epic hlásí 160 milionů účtů, denně eviduje přes 31 milionů aktivních hráčů. Nás samozřejmě zajímá číslo označující souběžně aktivní hráče, aby bylo možné porovnat aktivitu se Steamem. Vrcholu bylo dosaženo během loňského roku, šlo o 13 milionů.

Společnost Epic Games na své strategii patrně nic zásadního měnit nebude, i nadále chce hráčům nabízet tituly zdarma. K tomu si však dala poměrně zásadní předsevzetí. V následujících dvou letech totiž chce překonat počet exkluzivit, které nabídla za celou dobu existence obchodu, což vychází zhruba na 100 titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama