EA za 2,1 mld. dolarů kupuje Glu Mobile
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA za 2,1 mld. dolarů kupuje Glu Mobile

EA za 2,1 mld. dolarů kupuje Glu Mobile

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 2. 2021 10:05
Reklama

Společnost Electronic Arts se opět pořádně plácla přes kapsu. Investovala zhruba 2,1 miliardy dolarů (v přepočtu asi 44,6 miliardy českých korun) do studia Glu Mobile, autorů Kim Kardashian Hollywood nebo Diner Dash. Hodlá tak upevnit své postavení na mobilním trhu. Některé zdroje tvrdí, že by se cena měla vyšplhat až na 2,4 miliardy dolarů.

Společnost EA dle svých slov hodlá dále rozšiřovat své portfolio mobilních her ve všech odvětvích - RPG, sportovních, lifestylových i klasických casual her. To koresponduje s nedávno zveřejněnými plány, dle kterých EA chystá hned šest mobilních her využívajících licenci fotbalové asociace FIFA. Zajímavostí je, že Glu vlastní licenci baseballové ligy MLB. Teoreticky tak EA společně se značkami FIFA, Madden, NHL a NBA Live může nabízet virtuální zpracování všech nejsledovanějších týmových sportů.

Nákup patří k těm největším, které kdy v herním byznysu proběhly. Samozřejmě se nemůže srovnávat s plánovanou koupí ZeniMaxu, za který Microsoft utratí zhruba 7,5 miliardy dolarů nebo pár let starým nákupem studia King (Candy Crush), které stálo Activision 5,9 miliardy dolarů. Na druhou stranu je Blu dražším artiklem, než britské studio Codemasters, které je taktéž v hledáčku EA. V lednu se společnosti povedlo přeplatit konkurenční Take-Two, když za závodní veterány nabídla 1,2 miliardy dolarů.

Obchod by měl být oficiálně zpečetěn na konci června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama