Terraria na Stadii? Ne, tvůrce válčí s Googlem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Terraria na Stadii? Ne, tvůrce válčí s Googlem

Terraria na Stadii? Ne, tvůrce válčí s Googlem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 2. 2021 12:19 6
Reklama

Oblíbený sandbox Terraria se nakonec nestane součástí nabídky předplatného Google Stadia. Jeho autor Andrew Spinks se totiž s Googlem dostal do křížku. Americká společnost mu zablokovala přístupy ke všem účtům a službám včetně mailové schránky, cloudových úložišť nebo kanálu na YouTube.

Právě YouTubem celý problém vznikl. Na konci ledna byl zablokován oficiální kanál projektu Terraria, Spinks pak na Twitteru opakovaně vyjadřoval svůj nesouhlas a stojí si za tím, že žádným způsobem neporušil žádné podmínky užívání služby. Později se ale k této blokaci přidaly i ostatní služby spojené s jeho účtem. Spinks připomíná, že kvůli tomu přišel o přístup k aplikacím a obsahu v hodnotě několika tisíců dolarů, nemůže se dívat na zakoupené filmy, přišel o veškerá data uložená na cloudovém úložišti Google Drive a především ztratil více než patnáct let mailových korespondencí.

Spinks se dle svých slov snaží problém vyřešit už několik týdnů, Google ho však ignoruje. Na protest se tak rozhodl zrušit plány na implementaci Terraria do nabídky Stadia. „Nebudu mít nic společného se společností, která si takto neváží svých zákazníků a partnerů. Podnikat s vámi je chyba,“ nechal se slyšet. Ve vláknu na Twitteru se do Googlu taktéž opřel velmi ostře. 

„Neudělal jsem absolutně nic, co by mohlo porušovat vaše podmínky používání, takže to nemůžu považovat za nic jiného než pálení mostů z vaší strany. Považujte je za spálené. Terraria pro GoogleStadia je zrušena“.

Společnost Google se k celé situaci zatím nevyjádřila.

Sandbox Terraria vyšel v roce 2011 a byl považován za dvourozměrného nástupce Minecraftu. Po světě sbíral řadu ocenění, na Steamu si dodnes nese absolutně pozitivní hodnocení s 98 % kladných recenzí. V květnu loňského roku vyšla závěrečná čtvrtá velká aktualizace Journey’s End, která ukončila vývoj hry. Terraria postupně vyšla na PC, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo 3DS, iOS, PS Vita, Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Stadia se k nim, zřejmě, nepřipojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama