O Gearbox údajně usiloval také Microsoft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O Gearbox údajně usiloval také Microsoft

O Gearbox údajně usiloval také Microsoft

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 2. 2021 09:39
Reklama

Minulý týden jsme informovali o nákupech společnosti Embracer Group, která si do svého portfolia zařadila studia Easy Brain Team, Aspyr Media a také Gearbox. Nyní vyšlo najevo, že o akvizici soupeřil s jiným gigantem herního průmyslu.

O Gearbox totiž podle všeho projevil zájem také Microsoft. S informací přišli Brad Sams a Jez Corden, kteří patří mezi známé insidery. Gearbox se s Microsoftem z neznámých důvodů nedohodnul, studio tedy spadlo do klína společnosti Embracer Group.

Nákupní horečka evidentně nijak nepolevuje. V polovině ledna se k situaci vyjádřil novinář Brad Sams. Podle něj velcí hráči stále hledají příležitosti k dalším investicím. EA nedávno došlo k dohodě s Codemasters, i nadále se ale zajímá o další možnosti. To samé údajně platí pro Sony, výraznější tah na branku však podle něj vykazuje Microsoft, Amazon a Google. V případě posledně jmenovaného už toto tvrzení zřejmě neplatí, Google se totiž minulý týden rozhodl jít trochu jinou cestou, s čímž souvisí uzavření studií, která pracovala na exkluzivním obsahu pro službu Stadia.

Vraťme se ale zpátky ke Gearboxu. K akvizici se vyjádřila také společnost 2K Games. Podle ní se na jejím vztahu se studiem nic nemění, zůstává tedy v pozici vydavatele značky Borderlands. Dokonce se zmínila také o dalších projektech, které ve spolupráci se studiem vznikají. O nich se ale zatím nic neví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama