Andromeda měla málo ras i vlivem cosplaye
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Andromeda měla málo ras i vlivem cosplaye

Andromeda měla málo ras i vlivem cosplaye

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 2. 2021 09:00 2
Reklama

Remaster trilogie Mass Effect oživil zájem, jenž pomalu, ale jistě skomíral po pouti v galaxii Andromeda. Neblahé přijetí posledního dílu přitom nestálo pouze na problémech technického rázu, ale i kritickém míjení fanouškovských očekávání s ohledem na představení nových ras a technologií. Jak se zpětně dozvídáme, civilizací mělo být skutečně více, přičemž důvodem k jejich nezačlenění mělo být hned vícero.

Zprávu o důvodech, proč do plné verze nezahrnout část navržených civilizací, přinesl magazín The Gamer. Při své zpovědi části vývojářského týmu, která na Andromedě pracovala, vyšlo najevo, že hlavními důvody byla kombinace rozpočtu, měřítka projektu a ... cosplaye (?). Ano, zde nežertujeme. Část  zejména těch méně ortodoxních  ras musela ustoupit stranou i malichernostem, jako je možnost vytvoření odpovídajícího kostýmu. Minimálně tolik alespoň na téma prozradil bývalý zástupce pre-produkčního týmu Dorian Kieken.

V raných fázích vývoje jsem pro Andromedu navrhl pět nebo šest mimozemských ras, přičemž si i nyní myslím, že všechny měly opravdu velký potenciál," prohlašuje bývalý scénárista Chris Hepler. Ve svém tvrzení dále uvádí, že jím navržený seznam i nadále zůstává ve vlastnictví BioWare, což může potenciálně znamenat, že by mohly nalézt uplatnění v budoucnu.

Jako poslední přidává svou trochu do mlýna scénárista Neil Pollner. Ten potvrzuje už řečené, když prozrazuje, že tým disponoval rozpočtem pouze pro dvě nové rasy, resp. tři při započítání Remnantů. Vedle toho dodává, že byl tým současně přísně limitován i rozsahem oblasti Heleus Cluster, a nemohl tedy hráče vypustit do zbytku galaxie. Toto rozhodnutí, jež bylo učiněno mimo prostředí studia, dalo vzniknout i akčnějšímu úvodu příběhu a menšímu počtu zásadních příběhových rozhodnutí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama