WB získali patent na Nemesis systém
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WB získali patent na Nemesis systém

WB získali patent na Nemesis systém

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 2. 2021 07:35 3
Reklama

Přibližně před týdnem proletěla světem zpráva, že Warner Bros., vydavatel her Shadow of Mordor, resp. War, podal oficiální žádost o patent systému Nemesis. Tou dobou neschválená žádost však znovu nabývá na významu, neboť v tuto chvíli už došlo k jejímu ztvrzení. Warner Bros. si tak po šesti letech pokusů může mnout ruce, neboť si uzmul výhradního právo na užití řečeného systému v herním průmyslu.

Americký úřad pro patenty a ochranné známky po počtu zamítnutých žádostí společnosti WB oficiálně vyhověl 3. února, přičemž v platnost patent vstoupí 23. února. Životnost patentu byla prozatím stanovena na 15 let, což jinými slovy znamená, že nejdříve se vypršení jeho platnosti dočkáme v roce 2035. Lze však předpokládat, že před vypršením zákonem stanovené lhůty bude podána žádost o její prodloužení.

Rozsah, ve kterém patent populární systém studia Monolith pokrývá, zahrnuje: "Nemesis charaktery, nemesis pevnosti, vendety a následovníky v počítačových hrách." Mimo tento seznam se lze dále dočíst, že součástí obsahu je i prominentní systém obléhání a dobývání pevností z Shadow of War. Pro využití některého z těchto, popř. patentem dále pokrývaných prvků budou tak od 23. února muset všichni vývojáři třetích stran podat žádost o udělení licence u WB.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama