FF XIV oznamuje rozšíření Endwalker
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FF XIV oznamuje rozšíření Endwalker

FF XIV oznamuje rozšíření Endwalker

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

6. 2. 2021 09:10
Reklama

MMO Final Fantasy XIV, jež se v minulosti proslavilo zejména znovuvzkříšením z propadliště herních dějin, potěšilo hráče ohlášením nového rozšíření. FF XIV: Endwalker má dorazit na podzim letošního roku a svým příběhem má navázat na události Shadowbringers.

Během živého přenosu Square Enixu bylo uvedeno, že Endwalker přinese rozuzlení desetiletého střetu Hydaelyna a Zodiarka. Naoki Jošida na toto konto prozradil, že dějství bude definitivně ukončeno updatem 6.0, načež update 6.1 odstartuje zcela nové dobrodružství. Konkrétní směřování příběhu po ukončení předchozí linie však nastíněno nebylo.

V průběhu rozšíření mají hráči stanout v boji proti znepřátelené Garleánské říši, na jejíž trůn před nedávnem usedl Zenos Yae Galvus. Z hlediska hratelnosti má přibýt nové povolání  Sage  umožňující hráčům třímat čtveřici levitujících zbraní a léčivých kouzel. Pro jeho zvolení bude nutné dosáhnout úrovně 70, přičemž další požadavky kladeny nebudou. Druhé plánované povolání zaměřené na kontaktní boj bude odhaleno v polovině května na Digital Fan Festivalu 2021.

Nad rámec ohlášeného rozšíření Endwalker bylo oznámeno, že FF XIV dorazí na PS5 ve formě otevřené bety. Stát by se tak mělo už v dubnu letošního roku a hra by zde měla nabídnout navýšení výkonu, 4K rozlišení a rychlejší nahrávání.

Závěrem zmiňme, že Endwalker dorazí i na PS5, a to v dříve řečeném podzimním termínu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama