Prodeje Xbox Series se odhadují na 3,5 mil.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje Xbox Series se odhadují na 3,5 mil.

Prodeje Xbox Series se odhadují na 3,5 mil.

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 2. 2021 10:37
Reklama

Sony se v týdnu pochlubila finančními výsledky za poslední čtvrtletí, z nichž vyšlo najevo, že se prodalo více než 4,5 milionu konzolí PlayStation 5. Mnohé by zajímalo srovnání s konkurenčním Microsoftem. Jak si tedy stojí Xbox Series?

Microsoft bohužel neprozrazuje konkrétní čísla, musíme si tedy vystačit s odhadem ze strany odborné veřejnosti. Záležitost okomentoval Daniel Ahmad, analytik společnosti Niko Partners, který se k dění v herním průmyslu vyjadřuje pravidelně.

Ahmad na Twitteru naznačil, že je Microsoft v prodejích konzolí Xbox Series přibližně o jeden milion kusů pozadu, jde tedy o číslo 3,5 milionu.

Obě společnosti se přitom potýkají s velkým nedostatkem. Sony se sice snaží navýšit produkci, ta je však limitována globálním nedostatkem polovodičů a dalších komponentů, bez nichž se výroba zkrátka neobjede. Společnost tedy v nejbližší době zřejmě stále nebude schopna uspokojit vysokou poptávku. Microsoft se v této souvislosti nechal slyšet, že budou konzole nedostatkové až do druhého kvartálu letošního roku.

Je patrné, že mezi sebou jednotlivé společnosti soupeří o výrobní kapacity. Koncem ledna si postěžoval také Gabe Newell, kterého trápí nedostatek headsetů Valve Index VR, za což údajně mohou Apple a Microsoft. Konkurenti totiž dle jeho slov vykoupili zásoby na dva roky dopředu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama