Další KOTOR možná vznikají v Aspyr Media
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další KOTOR možná vznikají v Aspyr Media

Další KOTOR možná vznikají v Aspyr Media

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 2. 2021 08:50
Reklama

Koncem minulého měsíce se objevily nové spekulace ohledně další hry série Star Wars: Knights of the Old Republic. Informace naznačovaly, že se na něm nepracuje v dílnách EA, nýbrž v méně známém studiu. Dle posledních zpráv by mělo jít o Aspyr Media.

O společnosti se v týdnu mluvilo v souvislosti s nedávnými akvizicemi. Stejně jako Gearbox a Easy Brain se i Aspyr Media zařadí do portfolia obří skupiny Embracer Group, po dokončení transakce bude spadat pod Saber Interactive. Embracer Group v tiskové zprávě uvádí, že se studio v budoucnu opře o několik licencovaných značek, momentálně je rozpracováno hned několik titulů. Nás zajímá projekt s rozpočtem 70 milionů dolarů, právě z něj by totiž mohli povstat Knights of the Old Republic. Samotný Embracer si ostatně od projektu hodně slibuje, dle vyjádření je klíčový pro celou skupinu.

V Aspyr Media momentálně pracuje 140 vývojářů, v minulosti se podíleli především na portech známých značek, mezi nimiž byly i mobilní verze obou dílů KOTOR. A to se do naší skládačky také hodí. Od Lucasfilm Games navíc nedávno zaznělo, že chtějí poskytnout licenci k tvorbě Star Wars her i dalším týmům, načasování tedy snad ani nemohlo být lepší.

Komentářem přispěl také novinář Jason Schreier, který upozornil, že do Aspyr Media nedávno nastoupilo hned několik veteránů z BioWare. S nimi by společnost mohla získat potřebné know-how, projekt by se tedy měl posunout tím správným směrem. Aspyr navíc otevřel celou řadu nových pracovních pozic.

Těžko říct, v jaké fázi se projekt momentálně nachází, možná nás brzy čeká oficiální oznámení, případně alespoň zákulisní informace, které by Knights of the Old Republic potvrdily.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama