EA Play eviduje 13 milionů aktivních hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA Play eviduje 13 milionů aktivních hráčů

EA Play eviduje 13 milionů aktivních hráčů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 2. 2021 10:36
Reklama

Digitální verze her pomalu přebírají otěže od fyzických nosičů. V posledním roce byla změna umocněna koronavirovou pandemií, což ve své čtvrtletní finanční zprávě potvrzuje i společnost Electronic Arts.

Informace se týkají titulů na platformách PlayStation 4 a Xbox One. Ze zprávy vyplývá, že bylo 64 % her pro tyto konzole prodáno v digitální formě. Pro lepší představu je na místě zmínit čísla z roku 2019. Digitální kopie tehdy tvořily 49 %.

Společnost se zmínila o předplatitelské službě EA Play, která také snižuje význam fyzických kopií. EA nyní eviduje 13 milionů aktivních hráčů napříč všemi platformami, kde je služba k dispozici (konzole Xbox a PlayStation, Steam, Origin). Číslo patrně výrazně narostlo také díky implementaci EA Play do předplatného Xbox Game Pass.

Význam EA Play vyzdvihl i výkonný ředitel EA - Andrew Wilson. Jako zlomový bod označil právě propojení s Game Passem. O této skutečnosti ostatně celkem jasně vypovídají dostupná čísla. Pokud se podíváme na počet uživatelů v listopadu loňského roku, zjistíme, že tehdy byla uživatelská základna přesně poloviční (6,5 milionu). Dohoda s Microsoftem se tedy zřejmě vyplatila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama