Quantic Dream zakládá kanadskou pobočku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quantic Dream zakládá kanadskou pobočku

Quantic Dream zakládá kanadskou pobočku

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 2. 2021 11:55
Reklama

Studio Quantic Dream je známo svými tituly silně zaměřenými na příběh – Heavy Rain či nejnovější Detroit: Become Human vždy zanechaly ve hráčích svou stopu a do podvědomí se dostali i díky tomu, že se po několika letech vydali dříve exkluzivní tvůrci na PC platformu.

V nitru studia ale probíhá vývoj další AAA hry, o které zakladatel Quantic Dream David Cage zatím moc mluvit nechce. Magazínu IGN se ale svěřil, že chce prozkoumat i jiné žánry než ty příběhové. „Jakožto designera mě moje profesní cesta zavedla k vyprávění příběhů, kde jsou hráči hrdiny, kde se tvoří emoce a které miluji. Ale věřím, že jsou zde i jiné cesty jak vyprávět příběh, které jsme ještě nezkusili – a to mě opravdu zajímá a chtěl bych to prozkoumat.“

Ambice má Quantic Dream skutečně velké, skrze IGN totiž oznámili založení nové pobočky v kanadském Montrealu. Studio povede Stephane D’Astous, bývalý generální manažer Eidos Montrea, přičemž vývojáři budou spolupracovat s pařížským týmem na budoucí hře.

Kromě toho se ale mají posílit zdroje určené pro vydavatelskou divizi, která stojí nejen za vydáváním vlastních, ale také 3rd party her. Dále se pak Cage vyjádřil i k údajnému toxickému prostředí, o kterém se začalo mluvit před dvěma lety. Ředitel studia tvrdí, že pro zaměstnance je připravený kurz proti ohrožování a toxicitě a celé pracovní prostředí prozkoumává speciálně určená firma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama