The Show 21 vzdává hold Robinsonovi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Show 21 vzdává hold Robinsonovi

The Show 21 vzdává hold Robinsonovi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 2. 2021 15:47
Reklama

Připravované pokračování baseballové série MLB The Show přináší mnoho změn. Poprvé v historii značky se podívá i na konzole Xbox (a bude dost možná první hrou, která na Xboxu vyjde s logem studií PlayStation). Při té příležitosti také série vzpomíná na jednu z nejdůležitějších osob baseballové historie Jackieho Robinsona.

Zatímco hvězdou přebalu klasické verze hry se stal Fernando Tatís Jr., hvězdná spojka San Diego Padres a zatím nejmladší cover star značky, Jackie Robinson ozdobí speciální edice hry. Robinson se v roce 1947 stal prvním hráčem tmavé pleti, který nastoupil v nejlepší baseballové lize, zlomil tak takzvanou barevnou čáru baseballu a odstartoval dvanáctiletou transformaci sportu. Na jejím konci, v roce 1959, nastoupil hráč tmavé pleti i za Boston Red Sox, poslední klub MLB, který dodržoval nepsaná pravidla segregace podle barvy pleti a černošské baseballisty tvrdě odmítal.

Jackie Robinson patřil k hvězdám sportu, kariéru ukončil v roce 1957, o pět let později byl uveden do baseballové síně slávy. Zemřel v roce 1972. V roce 1997 vyřadila MLB na jeho počest číslo 42 pro všechny kluby ligy, což se stalo poprvé v historii nejvyšších sportovních lig Spojených států. Podruhé a naposledy k tomuto kroku sáhla NHL, v roce 1999 vyřadila číslo 99, které nosil Wayne Gretzky. Na začátku loňského roku se vedly diskuze okolo možného vyřazení čísel 8 a 24 z basketbalové NBA, nosil je totiž tragicky zesnulý Kobe Bryant.

Společnosti PlayStation a San Diego Studio také věnují jeden dolar nadaci Jackie Robinson Foundation za každou sběratelskou verzi MLB The Show 21 prodanou na území Spojených států.

MLB The Show 21 vychází 20. dubna na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series. Majitelé edice Jackie Robinson dostanou přístup o čtyři dny dříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama