Embracer Group kupuje Gearbox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Embracer Group kupuje Gearbox

Embracer Group kupuje Gearbox

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 2. 2021 07:49
Reklama

Informace insiderů z herního průmyslu nelhaly a stále si v hlavě držíme slova ředitele společnosti Take-Two Strausse Zelnicka, který tvrdil, že se dočkáme ještě mnoha akvizicí herních studií. O jedné takové se dozvídáme dnes ráno – Embracer Group totiž kupuje studio Gearbox.

Embracer Group je mohutná společnost, která vlastní hned několik velkých studií a vydavatelství jako například THQ Nordic, Koch Media společně s Deep Silver, Coffee Stain Studios, Saber Interactive a nově i celý Gearbox. Smlouva byla pojmenována jako „merge“, tedy vzájemné spojení, i tak se zde bavíme o celkem mohutné částce.

Embracer Group kupuje Gearbox
i Zdroj: Hrej.cz

Embracer Group totiž může zakladateli a řediteli Gearboxu Randy Pitchfordovi vyplatit až 1,3 miliardy dolarů, tedy téměř 28 miliard korun. Pitchford má zatím jistých 363 milionů dolarů, dalších 300 milionů dolarů může získat za 6 let při „dokončení určitých projektů a podmínce, že určití klíčoví zaměstnanci zůstanou zaměstnanci Gearboxu 6 let po dokončení transakce.“

Poslední částka, která visí ve vzduchu, je 715 milionů dolarů. Ta závisí na celkových finančních výsledcích Gearboxu v budoucích letech, jelikož se studio stává samostatnou operační skupinou. Mimo to pak Embracer Group oznámilo akvizici i studií Easy Brain Team a Aspyr Media.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama